ΤΟΠΙΚΑ

«Σύγκρουση» στις ράγες του Βόλου

σύγκρουση-στις-ράγες-του-βόλου-149506

Με φόντο τις εκλογές στο Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

«Πισώπλατη» μαχαιριά καταγγέλλουν οι σιδηροδρομικοί του Βόλου, εναντίον του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας. Την ώρα που τα σωματεία δίνουν τη μάχη της μαζικοποίησης για να υπερασπιστούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που πετσοκόβονται, κατατέθηκε αγωγή κατά του σωματείου με αίτημα να κριθούν άκυρες οι εκλογικές διαδικασίες που έγιναν το Δεκέμβριο γιατί συμμετείχαν και ψήφισαν στις εκλογές 16 εργαζόμενοι που ανήκουν στο προσωπικό μαθητείας, που σημειωτέον είναι μέλη του σωματείου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η αγωγή, όπως κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Δημ. Νικολάου, φέρει την υπογραφή του Βολιώτη μηχανικού στον ΟΣΕ Γιάννη Αντωνιάδη για τον οποίο ο κ. Νικολάου, εξαπολύει μύδρους υπογραμμίζοντας ότι «η ενέργειά του είναι αυταρχική, αντισυνδικαλιστική και απαράδεκτη και εκθέτει -όπως τονίζει- όλο το ΣΥΡΙΖΑ» δίνοντας πολιτικοσυνδικαλιστική διάσταση στο όλο θέμα.

Με την αγωγή ζητείται να κριθούν άκυρες οι εκλογές και αναπτύσσεται ένα σκεπτικό ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στις εκλογές που έγιναν στις 16 Δεκεμβρίου, οι 16 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που είναι από τις Σχολές Μαθητείας, με την επίκληση ότι αλλοιώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό που ωστόσο παραλείπεται -όπως επισημαίνεται εκ μέρους του Συνδέσμου- είναι ότι τα 16 αυτά άτομα που πράγματι προέρχονται από τις Σχολές Μαθητείας και απασχολούνται εδώ και 14 μήνες στον ΟΣΕ είναι μέλη του σωματείου από τον προηγούμενο Μάιο με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εκλογικών διαδικασιών το Δεκέμβριο, στην Καρδίτσα κατατέθηκε ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή για τη συμμετοχή τους η οποία και απορρίφτηκε από τα μέλη της Εφορευτικής, γεγονός που επέτρεψε να μπορούν και να ψηφίσουν.

«Το επιχείρημα που προβάλλει ο κ. Αντωνιάδης με αυτή την αγωγή είναι έωλο και αβάσιμο» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες ο κ. Νικολάου, επιβεβαιώνοντας ότι έγινε νομική προσφυγή για τις εκλογές. «Είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας δίνοντας και πολιτικοσυνδικαλιστική διάσταση στο θέμα, υποστήριξε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο κ. Αντωνιάδης κινήθηκε υποβάλλοντας αγωγή διότι αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στο σιδηρόδρομο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και αφετέρου διότι η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να κερδίσει δύο έδρες στην Ομοσπονδία στην οποία θα γίνουν εκλογές σύντομα.

«Δεν είναι δυνατόν για τα μικροκομματικό συμφέρον του καθενός να επιχειρείται να μπούνε εμπόδια σε ένα σωματείο που δίνει τη μάχη για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου. Ο συνάδελφος δεν έχει ποτέ συμμετάσχει στις εκλογικές μας διαδικασίες διότι εκλέγεται από τον κλάδο των μηχανικών του ΟΣΕ και παρ’ όλα ταύτα, καταθέτει αγωγή για να κριθούν άκυρες οι εκλογές μας. Αυτά είναι ανεπίτρεπτες τακτικές, θυμίζουν άλλες εποχές και είναι κρίμα όταν όλοι προσπαθούμε να πείσουμε νέους ανθρώπους να στελεχώσουν τα σωματεία, ορισμένοι να καταθέτουν αγωγές για να αποτρέψουν τη συμμετοχή νέων ανθρώπων στο εργατικό κίνημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου