ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή στον εθελοντισμό

τιμή-στον-εθελοντισμό-199482

Τιμήθηκαν τέσσερις παλαίμαχοι Εκκλησιαστικοί σύμβουλοι του Αγίου Νικολάου

Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν χθες τέσσερις παλαίμαχοι Εκκλησιαστικοί σύμβουλοι του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη στήριξη του «Δος ημίν σήμερον». Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν για την πολύχρονη εθελοντική προσφορά τους στο ναό οι Αρχοντής Παντελόπουλος, Ειρήνη Σγαρδώνη, Απόστολος Κωστούλας και Μαρία Κυριακοπούλου, οι οποίοι δέχτηκαν με εμφανή συγκίνηση την απόδοση τιμής από την τοπική Εκκλησία. Οι τέσσερις τιμηθέντες μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τη βράβευσή τους, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντική η εθελοντική προσφορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Αρχοντής Παντελόπουλος, πρόσφερε εθελοντικό έργο για περισσότερα από 15 χρόνια, ως μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της διαχειριστικής επιτροπής του «Δος ημίν σήμερον», ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών της ίδιας φιλανθρωπικής δομής. Η πολύχρονη εθελοντική του δράση στον Αγιο Νικόλαο είναι χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα στη σκέψη του, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι καρποφόρα και πνευματικά αξιόλογα χρόνια.

Ηταν ευκαιρία να ωφεληθούμε και κοινωνικά και πνευματικά. Να νιώσουμε την πραγματική αγάπη, που είναι αγάπη Χριστού και να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό διακόνημα, γιατί η διακονία είναι μια έμπρακτη απόδειξη της πίστης, του εκκλησιαστικού ήθους και της Εκκλησιαστικής συμπεριφοράς». Oίδιος δέχτηκε με συγκίνηση την απόδοση τιμής στο πρόσωπό τους, επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν βλέπεις τους παλιούς μαθητές και τους ενορίτες που έγιναν και φίλοι μας, να σε χαιρετούν, να σε αγαπούν, να σε σέβονται. Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς που είχαν την έμπνευση να μας δώσουν αυτή τη διάκριση».

Η Ειρήνη Σγαρδώνη προσφέρει έργο διακονίας από το 1990 στον Αγιο Νικόλαο, εκφράζοντας ευχαριστίες στον π. Βασίλειο Ακριβόπουλο, τον π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου και τους πατέρες του ναού, για την διαρκή τους στήριξη. Επίτροπος του Αγίου Νικολάου επί 15 χρόνια, προσέφερε παράλληλα σημαντικό έργο στο «Δος ημίν», υπογραμμίζοντας ότι «νιώθω μεγάλη χαρά, κάθε φορά που προσφέρω. Είναι πολύ μεγάλη τιμή το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω ότι μπορώ στους συνανθρώπους μου».

Η κ. Σγαρδώνη νιώθει «συγκίνηση» για την απόδοση τιμής, ενώ επεσήμανε παράλληλα ότι προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει εθελοντικό έργο, χωρίς να προσβλέπει σε ανταπόδοση. «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Σεβασμιώτατο και τους σεβαστούς πατέρες που μας τίμησαν» πρόσθεσε η ίδια.

Ο απόστρατος αξιωματικός Απόστολος Κωστούλας, προσφέρει εθελοντικά στον Αγιο Νικόλαο από το 1987, από τη θέση του Επιτρόπου στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και του λογιστή. Εκ των ιδρυτικών μελών του «Δος ημίν σήμερον», ο κ. Κωστούλας υπογράμμισε ότι «προσφέρουμε από όποιο μετερίζι μας καλεί η Εκκλησία», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «είχα την τύχη να γνωρίσω τον π. Βασίλειο Ακριβόπουλο, ο οποίος είναι πνευματικός μου μέχρι σήμερα». Αναφερόμενος στην τιμητική εκδήλωση, ο κ. Κωστούλας, τόνισε ότι «είναι μεγάλη η τιμή από τον Αγιο Νικόλαο και τιμή από την Εκκλησία και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον εορτάζονται Αγιό μας», για να προσθέσει ότι είναι συγκινητική η στιγμή για όλους τους τιμηθέντες.

Η Μαρία Κυριακοπούλου συνέχισε το έργο του αείμνηστου συζύγου της, Μιχάλη Κυριακόπουλου, ο οποίος ήταν επίτροπος του Αγίου Νικολάου επί 12 χρόνια, κατόπιν προτροπής του π. Βασίλειου. «Νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί μπόρεσα να προσφέρω έστω το ελάχιστο στην Εκκλησία. Είναι πολύ ωραίο να προσφέρεις στο συνάνθρωπο, στο ναό. Είναι σημαντικό το διακόνημα» όπως ανέφερε η κ. Κυριακοπούλου, η οποία συνεχίζει να προσφέρει στο ναό, με όλες της, τις δυνάμεις.

Η προτροπή που απευθύνει σε όλους είναι να δραστηριοποιηθούν στον εθελοντισμό, προσφέροντας έργο διακονίας, σε κάθε περίπτωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου