ΤΟΠΙΚΑ

Έδειρε την κόρη του γιατί ήταν έγκυος

έδειρε-την-κόρη-του-γιατί-ήταν-έγκυος-237200

Τέσσερις συνολικά οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Χτύπησε με τα χέρια του την κόρη του στο πρόσωπο και το σώμα επειδή είναι έγκυος. Το περιστατικό αφορά 42χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 15μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Αφορά στην τέταρτη κατά σειρά υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας καθώς η ρητή του Τριμελούς περιελάμβανε άλλες τρεις δίκες με δράστες άνδρες που προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Λίγο πριν την έναρξη του Αυτοφώρου το Δικαστήριο ανέβαλε την καταδίκη ενός κατηγορουμένου και αρχειοθέτησε την υπόθεσή του μέχρι εκείνος να παρακολουθήσει ψυχικό πρόγραμμα αποθεραπείας όπως δεσμεύτηκε να πράξει απέναντι στο Δικαστήριο με αφορμή τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Οι άλλες δύο υποθέσεις, η μία αναβλήθηκε και η δεύτερη εκδικάστηκε με την καταδίκη του κατηγορουμένου σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή τριετίας και εφέσιμη για πρόκληση ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Το Αυτόφωρο

«Είμαι μετανοιωμένος γιατί με τη βία δεν βρίσκεις λύσεις» είπε περίλυπος στο Δικαστήριο ο 42χρονος Βολιώτης απολογούμενος, που χτύπησε την κόρη του.

Ωστόσο, ο Εισαγγελέας έδρας τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Ο καταδικαστείς έχει χτυπήσει ξανά στο παρελθόν την κόρη του, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ενώ αν στο Δικαστήριο ήταν γνωστό ότι η 19χρονη ήταν έγκυος, η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και η ποινική δίωξη διαφορετική.

Η 19χρονη κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς όταν κλήθηκε να απαντήσει στο Δικαστήριο για το λόγο του τσακωμού. «Είμαι έγκυος είπε, «και θέλω να κρατήσω το παιδί μου, είναι δικαίωμά μου».

Αυτός ήταν ο λόγος που προχθές στις 3 το μεσημέρι στο σπίτι συγγενικού προσώπου ο πατέρας της προκάλεσε μεγάλη οικογενειακή φασαρία.

Ο 42χρονος κρατήθηκε όλο το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από τη μήνυση που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου η 19χρονη

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τονίζοντας ότι δείχνει δειλία να συμπεριφέρεται κανείς με αυτόν τον τρόπο.

«Δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τα προβλήματα εκτός ξύλου. Υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που μπορούν να σας βοηθήσουν» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου