ΤΟΠΙΚΑ

Μαγιάτικο 70 κιλών αλιεύτηκε στο Κεραμίδι

μαγιάτικο-70-κιλών-αλιεύτηκε-στο-κεραμί-260063

Το τεράστιο ψάρι προσέλκυσε βλέμματα θαυμασμού και το ενδιαφέρον των Βολιωτών

Το ενδιαφέρον πολλών Βολιωτών απέσπασε το τεράστιο ψάρι βάρους 70 κιλών, που αλίευσε χθες ο Βασίλης Κέκιας στη θαλάσσια περιοχή του Κεραμιδίου, με το γρι γρι «Παναγία Γοργοϋπήκοος».

Το μήκους 1, 80 μέτρου μαγιάτικο, κατέλαβε περίοπτη θέση στην προθήκη της οικογενειακής επιχείρησης, και αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού για πολλούς διερχόμενους από την οδό Ιάσονος.

Ανάλογα σχόλια απέσπασε, παράλληλα, η σφυρίδα βάρους 14 κιλών, που επίσης κατέλαβε περίοπτη θέση στην οικογενειακή επιχείρηση.

Το ιχθυοπωλείο του Γιάννη Κέκια, στην οδό Ιάσονος, τέθηκε χθες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ οι γνώστες των μυστικών της αλιείας, αποφάνθηκαν ότι το συγκεκριμένο μαγιάτικο ηλικίας 15 ετών, συγκαταλέγεται στα σπάνια αλιεύματα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου, Γιάννης Κέκιας, ανέφερε ότι «το αλίευσε ο αδελφός μου Βασίλης στο Αιγαίο, με το γρι-γρι «Παναγία Γοργοϋπήκοος» και είναι σπάνιο να ψαρέψει κανείς τόσο μεγάλο μαγιάτικο».

Το ιχθυοπωλείο «Ψαροκόκκαλο» της οικογένειας Κέκια έχει κατ’ επανάληψη «φιλοξενήσει» τεράστια ψάρια, όπως ξιφία, σφυρίδες, μαγιάτικα και γαλέο, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τους καλοφαγάδες, ντόπιους αλλά και επισκέπτες της περιοχής μας.

«Παρά την κρίση, ο κόσμος αγοράζει μεγάλα ψάρια, γιατί πολλοί επιθυμούν να έχουν κάτι εκλεκτό στο τραπέζι τους» όπως ανέφερε ο κ. Κέκιας, τονίζοντας παράλληλα ότι «διαθέτουμε συνέχεια μεγάλα ψάρια στο ιχθυοπωλείο μας».

Πολλοί ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες έσπευσαν να προμηθευτούν τμήματα του τεράστιου μαγιάτικου, το οποίο αποτέλεσε το θέμα συζήτησης της χθεσινής μέρας.

Το συγκεκριμένο τρόπαιο, έχει κοπεί σε φέτες, προκειμένου να πουληθεί και όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου, το κεφάλι αξιοποιείται για την παρασκευή σούπας και το υπόλοιπο τμήμα πλακί ή ψητό.
Δεκάδες εντυπωσιακά τρόπαια έχουν διατεθεί προς πώληση από το ίδιο ιχθυοπωλείο, ενώ όπως επεσήμανε ο ιδιοκτήτης του «απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και υπάρχουν μυστικά για την αλίευσή τους. Αλλωστε, πρόσθεσε ο ίδιος, όλες οι δουλειές έχουν τα μυστικά τους».

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του ίδιου ιχθυοπωλείου επεσήμανε ότι τα είδη διατροφής κατέχουν σημαντική θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία και φθηνότερες τιμές για να προσελκύσουμε τους καταναλωτές».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου