ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε στη θάλασσα, στην παραλία, για να του δώσουν δύο ευρώ

επεσε-στη-θάλασσα-στην-παραλία-για-να-284707

Πανικός χθες το μεσημέρι σε κεντρική καφετέρια στην παραλία του Βόλου. Στις 15:45 35χρονος άνδρας, πήρε φόρα και βούτηξε στη θάλασσα για δύο ευρώ, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

Ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ευτυχώς, ενώ βυθιζόταν στη θάλασσα σήκωσε το ένα του χέρι ψηλά. Νέοι που έτρεξαν στην παραλία για να τον σώσουν κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ανασύρουν ζωντανό.

Ολα έγιναν μέσα δευτερόλεπτα. Ο 35χρονος στεκόταν όρθιος στην καφετέρια και μιλούσε με μια νεαρή παρέα που καθόταν σε τραπέζι ζητώντας τους χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας νέος του απάντησε ότι δεν είχε λεφτά, ο δεύτερος του ζήτησε να φύγει, ενώ ο τρίτος του είπε ότι αν πέσει στη θάλασσα, θα του δώσει δύο ευρώ!

Κανένας δεν φανταζόταν βέβαια την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο κόσμος στα τραπέζια λαχτάρησε, καθώς είδε ξαφνικά τον άνδρα να κατευθύνεται στη θάλασσα και να βουτά. Υπέθεσαν ότι γλίστρησε ή ακόμη ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αλλοδαπός αλλά ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Βόλο. Αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, όπως και προβλήματα υγείας. Καταφέρνει να επιβιώνει περιφερόμενος από μαγαζί σε μαγαζί, ενώ τον τελευταίο χρόνο κοιμάται στα παγκάκια.

Λίγο πριν απομακρυνθεί από την καφετέρια στεκόταν παράμερα όρθιος τρέμοντας από το κρύο. Είναι άγνωστο αν είχε ρούχα να αλλάξει. Πολίτες που γνωρίζουν τον 35χρονο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς να του δώσει ρούχα.

Για το περιστατικό, όπως προέκυψε, δεν είχε ενημερωθεί και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε να τηλεφωνήσει. Οταν οι λιμενικοί γύρω στις 6 το απόγευμα απευθύνθηκαν στην καφετέρια για να δουν αν ο 35χρονος ήταν ακόμη εκεί, ενημερώθηκαν ότι είχε φύγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου