ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού εγκύου με… βάρκα

επιχείρηση-απεγκλωβισμού-εγκύου-με-311416

Διάσωση τουριστών, οι οποίοι τραυματίστηκαν – Ευτυχώς όλοι εκτός κινδύνου

Μεταξύ Σκοπέλου και Στάφυλου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Στάφυλο, σε ευθεία στην περιοχή Καταβόθρα, σχηματίστηκε λίμνη που έφτανε σε βάθος και τα εφτά μέτρα και κάλυπτε σε έκταση δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου, καθώς οι χείμαρροι συγκέντρωναν τα νερά τους εκεί. Σπίτια και αγροικίες πλημμύρισαν. Εγκυος υπέστη σοκ και κάλεσε σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επιστρατεύθηκε σκάφος του ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σκοπέλου στο οποίο επιβιβάστηκαν 3 πυροσβέστες που προσέγγισαν το σπίτι και απομάκρυναν την έγκυο γυναίκα που είχε πανικοβληθεί, τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Γύρω στις 11.00 – 11.30 το βράδυ εφτά τουρίστες, πέντε αλλοδαποί και δύο Έλληνες, κάλεσαν σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, καθώς είχαν τραυματιστεί. Το απόκρημνο βουνό πίσω από το λιμάνι, το οποίο είχε πληγεί από πυρκαγιά το 2009, κατέβασε με σφοδρότητα νερό με φερτές ύλες, με αποτέλεσμα οι τουρίστες που βρίσκονταν στα μαγαζιά του λιμανιού να τραυματιστούν, τα καταστήματα να υποστούν σημαντικές ζημιές και βάρκες να βουλιάξουν.

Ωστόσο, ο Αγνώντας ήταν απροσπέλαστος και από τους δύο επαρχιακούς δρόμους στους οποίους είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Τα συνεργεία κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ανθρώπους στις 2 τα ξημερώματα και να μεταφέρουν τους τραυματίες με μώλωπες και εκδορές στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Στον Επαρχιακό Δρόμο που οδηγεί από το Πετράκι στον Αγνώντα, κοντά στη διασταύρωση προς Αγνώντα και Πάνορμο, κομμάτι σε όλο το πλάτος της οδού (σε μήκος περί τα 15 μέτρα) υποχώρησε στα 50 μέτρα, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο, λες και έπεσε κομήτης.

Ευτυχώς το πυροσβεστικό όχημα πρόλαβε να περάσει πριν καθίσει και να επιστρέψει, ενώ ασθενοφόρο περίμενε στο σημείο για την παραλαβή των τραυματιών.

Τραυματισμοί από πτώσεις

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι απευθύνθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου με τραυματισμούς είτε από τις φερτές ύλες είτε από πτώσεις με κυρίως εκδορές, μώλωπες και κατάγματα. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου