ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώθηκε η πρόσβαση στο Μητρώο ~ Για τους ενεργειακούς επιθεωρητές

ακυρώθηκε-η-πρόσβαση-στο-μητρώο-για-το-320059

Τα χρήματα των παραβόλων πίσω θα ζητήσει το ΤΕΕ

Ακυρώθηκε τελικά η παράταση πρόσβασης στο Μητρώο που είχε δοθεί για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης από τους ενεργειακούς επιθεωρητές, που στις 30 Ιουνίου 2015 είχαν τη δυνατότητα έκδοσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, έκρινε ότι για τους προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές που δεν έχουν συμμετάσχει ακόμη στις εξετάσεις για την απόκτηση της ιδιότητας, η πρόσβαση δεν θα είναι εφικτή.

Το θέμα επρόκειτο να συζητήσει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, καθώς 398 ενεργειακοί επιθεωρητές στη Μαγνησία δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους αν και πλήρωσαν παράβολο ύψους περίπου 100 ευρώ, όμως τελικά αποφασίστηκε να συζητηθεί μετά τις εκλογές.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ζητήσει πίσω τα χρήματα που πλήρωσαν οι ενεργειακοί επιθεωρητές για το παράβολο, καθώς αν και πέρασαν δύο μήνες από την καταβολή μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να έχουν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Επιπλέον, θα ζητήσει την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης ώστε στις πράξεις που επιβάλλεται ενεργειακό πιστοποιητικό ο μηχανικός να μπορεί να τις προσκομίσει εντός διμήνου, μετά την ΚΥΑ που αιτήθηκε για καταστεί αυτό εφικτό

«Πριν δέκα μέρες το ίδιο το υπουργείο με απόφασή του άνοιξε την πρόσβαση με σκοπό να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή εκτίμησε ότι παρανόμως δόθηκε αυτή η απόφαση αν και οι ενεργειακοί επιθεωρητές είχαν πληρώσει τα χρήματα» είπε η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα.

Στο μεταξύ, η κ. Καπούλα δήλωσε χθες την ικανοποίησή της για την συνεργασία του ΤΕΕ με την ΕΤΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων στους μηχανικούς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ΕΤΕ επέκτεινε το σύστημα κατάθεσης αμοιβών μηχανικών και με χρέωση λογαριασμού, αντί μόνο μετρητών. Επίσης, παρείχε τη δυνατότητα διενέργειας της συναλλαγής «Αμοιβές Μηχανικών» μέσω των εναλλακτικών καναλιών i-bank της Εθνικής Τράπεζας (Internet Banking).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου