ΤΟΠΙΚΑ

Δήμαρχοι ενώπιον του Εισαγγελέα

δήμαρχοι-ενώπιον-του-εισαγγελέα-322717

Μετά από καταγγελίες πολιτών για προβλήματα της καθημερινότητας

Στο κατώφλι του Εισαγγελέα οδηγούν Δημάρχους της Μαγνησίας καταγγελίες πολιτών στην πλειοψηφία τους ανώνυμες για μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας. Αδέσποτα, παιδικές χαρές, κλαδιά από δέντρα και σκουπίδια αποτελούν το περιεχόμενο των καταγγελιών – προσκλητήριο σε Δημάρχους για το γραφείο του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ. Γιώργο Κωτσό οι καταγγελίες -στην πλειοψηφία τους ανώνυμες- γίνονται πλέον μαζικά από πολίτες και εξίσου συχνές είναι και οι κλήσεις που δέχονται από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις.

«Το τελευταίο διάστημα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει επιφορτιστεί με αρμοδιότητες χωρίς πόρους. Την ίδια ώρα οι πολίτες εμφανίζονται εκνευρισμένοι λόγω του ρευστού κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος και για ό,τι τους ενοχλεί προχωρούν σε καταγγελίες εναντίον των Δημάρχων», επεσήμανε ο κ. Κωτσός.

Οι καταγγελίες γίνονται σωρηδόν και κάθε φορά οι Δήμαρχοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δήμου Βόλου, που έχει δεχθεί δεκάδες ανώνυμες καταγγελίες για τα αδέσποτα, το σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας, τις εσοχές. Αλλά και των υπολοίπων Δήμων. Για τις παιδικές χαρές ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, για τα αδέσποτα ο Δήμος Αλμυρού, για τα αιωνόβια πλατάνια ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος, οι Δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας Δημήτριος και Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτριος, οι αντιδήμαρχοι των Δήμων Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου και ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Τσούμας Δημήτριος είχαν συνάντηση με τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κ. Καντά Ιωάννα – Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η κατανόηση της δικαστικής εξουσίας, όσον αφορά το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι Δήμαρχοι να προασπίσουν τα συμφέροντα των δημοτών. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κωτσός Γεώργιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους. «Είναι πολλές οι φορές όπου καλούμαστε ενώπιον των οργάνων της δικαιοσύνης χωρίς να συντρέχουν πραγματικοί λόγοι», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καντά αφού άκουσε με προσοχή τους Δημάρχους και τις προσωπικές τους εμπειρίες κατά περίπτωση δήλωσε την κατανόησή της για τα ζητήματα που της τέθηκαν ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε από την πλευρά των δημάρχων η ευρύτητα της αντίληψης, της εισαγγελέως, απέναντι σε αυτά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος αφού ευχαρίστησε την εισαγγελέα για τη φιλοξενία της και το θετικό κλίμα της συνάντησης, δήλωσε πως οι απόψεις της κ. εισαγγελέως καλύπτουν απόλυτα τα ζητήματα τα οποία και συζητήθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου