ΤΟΠΙΚΑ

Πιστωτικές κάρτες σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

πιστωτικές-κάρτες-σε-μουσεία-και-αρχα-415744

Ειδική συσκευή για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, του εισιτηρίου εισόδου, πρόκειται να τοποθετηθεί άμεσα στα Μουσεία και τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, για τη διευκόλυνση των τουριστών.

Σύμφυτη με την έλλειψη ρευστότητας είναι η χρήση πιστωτικών καρτών και πληρωμής μέσω e banking που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Μουσείο και τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, για την εξυπηρέτηση, όπως προαναφέρθηκε, των επισκεπτών.

Το σύστημα που έχει εφαρμοστεί προ πολλού στην Ακρόπολη, επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η είσοδος των τουριστών οι οποίοι διαθέτουν πιστωτικές κάρτες, στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σχετικό ενημερωτικό έγγραφο απέστειλε, εξάλλου, το Ταμείο αρχαιολογικών πόρων και απαλλοτριώσεων, τις προηγούμενες μέρες σε όλες τις εφορείες ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, δίνοντας οδηγίες για την εξυπηρέτηση μεμονωμένων επισκεπτών ή γκρουπ τουριστών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ελσα Νικολάου, υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα στα Αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αλμυρού και στους αρχαιολογικούς χώρους Διμηνίου, Σέσκλου και Νέας Αγχιάλου. «Λόγω της έλλειψης οικονομικής ρευστότητας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες και επιβάλλεται να το πράξουμε, διότι ο πολιτισμός είναι ένα αγαθό που απευθύνεται σε όλους», επισημαίνει η κ. Νικολάου.

Οι επισκέπτες, Ελληνες και ξένοι στέκονται με δέος μπροστά στα εκθέματα του μουσείου, στις γραπτές στήλες της Δημητριάδας, της ταφικής αίθουσας, της αίθουσας των νεολιθικών ευρημάτων και σε πολλά ακόμη σημαντικά ευρήματα που έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές έρευνες ετών.

Με ανάλογο ενδιαφέρον προσεγγίζουν τα αρχαιολογικά εκθέματα και οι μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή μας στο πλαίσιο οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου έχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με γενική είσοδο 3 ευρώ και μειωμένο εισιτήριο 2 ευρώ. Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού και των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας είναι από τις 8 το πρωί έως 3 το απόγευμα. Η γενική τιμή εισόδου είναι 2 ευρώ και 1 ευρώ αντίστοιχα, το μειωμένο εισιτήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου