ΤΟΠΙΚΑ

Πολύωρη σύσκεψη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

πολύωρη-σύσκεψη-στο-αχιλλοπούλειο-νο-418714

Στενή συνεργασία 5ηςΥΠΕ – Νοσοκομείου Βόλου

Την καταβολή εφημεριών στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας που είναι απλήρωτοι από την αρχή του έτους, την πρόσληψη επικουρικών νοσηλευτών μέσω ΚΕΛΠΝΟ, τη διασύνδεση υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου με το ΠΕΔΥ και την Πρωτοβάθμια Υγεία, την επέκταση της συνεργασίας του Νοσοκομείου Βόλου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κ.α, εξέτασαν χθες σε πολύωρη σύσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστ. Αντωνίου, ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου κ. Χαρ. Μπαλής, Διευθυντές Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων γιατρών και εργαζομένων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο κ. Αντωνίου ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο και τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται στο Νοσοκομείο για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας, ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τις τελευταίες ημέρες έγινε σωστός σχεδιασμός ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την προμήθεια υλικών, τροφίμων και τη διεξαγωγή των χειρουργείων.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπαλής παρουσίασε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που αφορούν στην ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης του Νοσοκομείου με το ΠΕΔΥ Ν. Μαγνησίας για την αρτιότερη λειτουργία των δύο φορέων.

Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά το πλαίσιο συνεργασίας του Νοσοκομείου Βόλου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ώστε να αποφεύγονται μετακινήσεις ασθενών στη Λάρισα και έγινε και μία προσέγγιση του σχεδιασμού και των αιτημάτων του Νοσοκομείου σχετικά με τη δυνατότητα ενσωμάτωσής τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Διοικητής της ΥΠΕ επιβεβαίωσε την άψογη συνεργασία της Περιφερειακής διεύθυνσης με το Νοσοκομείο και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή του στην αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων του Νοσοκομείου, όπως είναι η πρόσληψη των 17 γιατρών που έχουν κριθεί για μόνιμο διορισμό, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη σε ό,τι κριθεί αναγκαίο.

Πληρωμή εφημεριών

Ειδικότερα ο κ. Αντωνίου, ανέφερε πως σε διάστημα ενός μήνα θα καταβληθούν στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας οι εφημερίες του πρώτου τριμήνου 2015 και καταβάλλεται προσπάθεια εξόφλησης και του δεύτερου τριμήνου. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου έχουν πιστωθεί τα κονδύλια για την εξόφληση εφημεριών Β’ τριμήνου 2015 και προχωρούν οι λογιστικές διαδικασίες για την καταβολή των εφημεριών. Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να πληρωθούν και τα οφειλόμενα του 2014 στους εργαζόμενους από απασχόληση σε αργίες και Σαββατοκύριακα, εκτός έδρας, εξαιρέσιμα κ.α., συνολικού ύψους 80.000 ευρώ.

Αναφορικά με τη στελέχωση τμημάτων και υπηρεσιών όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας κ.α. με επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό από το ΚΕΛΠΝΟ, συμφωνήθηκε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ΥΠΕ και Νοσοκομείου ώστε να καλυφθούν κάποιες θέσεις νοσηλευτών και παράλληλα να ανανεωθούν οι συμβάσεις με τρεις νοσηλευτές, των οποίων η απασχόληση ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.

Με κοινές επίσης ενέργειες, ΥΠΕ και Νοσοκομείου θα κινηθούν προς το Υπουργείο Υγείας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των 17 μόνιμων γιατρών, για τους οποίους το Συμβούλιο Κρίσεων έχει λάβει θετικές αποφάσεις κι έχει εγκρίνει την τοποθέτησή τους στο Νοσοκομείο Βόλου. Σε πρώτη φάση θα ζητηθεί να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Βόλου οι 7 μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ που ήδη απασχολούνται σε άλλες μονάδες Υγείας και έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν την απασχόλησή τους στο Αχιλλοπούλειο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου