ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαντούχος χορευτής ετών 4,5…

ταλαντούχος-χορευτής-ετών-45-460347

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΗΛΙΑ

Ενθερμος υποστηρικτής της παράδοσης είναι ο μικρός Νέστορας Μητράκας, ο οποίος αποσπά το γενικό θαυμασμό και το πιο θερμό χειροκρότημα σε κάθε του εμφάνιση. Ο τρισχαριτωμένος Νέστορας, ο οποίος είναι 4,5 ετών, έκλεψε την παράσταση στη διάρκεια του φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πλατεία του Αλμυρού, με τη συμμετοχή 60 περίπου παιδιών. Ο μικρός Μακεδόνας, μάγεψε το κοινό, κάνοντας περήφανους τους γονείς του Αριστείδη και Ελένη και τα αδέλφια του Σταυρούλα, Δημήτρη και Μαρία, τους συγγενείς αλλά και τους δασκάλους του.

Ο Βενιαμίν της οικογένειας Μητράκα, ακολουθεί τα βήματα των γονιών και των αδελφών του, συμμετέχοντας σε δύο χορευτικά συγκροτήματα, του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη. Ο μικρός Νέστορας που γαλουχήθηκε με την παράδοση, ακούγοντας από τη βρεφική του ηλικία παραδοσιακά νανουρίσματα από τη Μακεδονία, ακολουθεί και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, από την ηλικία των δυόμιση χρόνων.

«Ολα τα μέλη της οικογένειας συμμετέχουμε σε δύο χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», λόγω της καταγωγής μας από τα Σέρβια Κοζάνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη, που είναι η γειτονιά μας. Kάθε Κυριακή παρακολουθούμε στην τηλεόραση «Το αλάτι της γης» και χορεύουμε οικογενειακώς. Παρατηρούσαμε ότι σηκώνονταν κι ο μικρός, και ακολουθούσε τα βήματα του χορού. Βλέποντας την αγάπη του για το χορό, τον γράψαμε και στα δύο χορευτικά και πλέον συμμετέχει σε παραστάσεις, εντυπωσιάζοντας τους πάντες» όπως αναφέρει ο κ. Αριστείδης Μητράκας.

Ο χαρισματικός μικρούλης, που φέτος θα πάει στο νηπιαγωγείο, αγαπάει την παράδοση και τους παραδοσιακούς χορούς, παράλληλα με τη ζωγραφική. Ασχολείται με το χορό τρεις ώρες την εβδομάδα και νιώθει υπερήφανος όταν φοράει την παραδοσιακή Μακεδονίτικη φορεσιά. Ο ίδιος δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι νιώθει χαρούμενος σε κάθε εμφάνιση με το χορευτικό και σε κάθε χειροκρότημα που αποσπά, αποδεικνύοντας με το ταλέντο του ότι το μήλο πέφτει κάτω απ’ τη μηλιά.

Εχοντας γαλουχηθεί από πολύ μικρή ηλικία, πριν ακόμη, ουσιαστικά, γεννηθεί, με τους παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς, εκφράζει την επιθυμία να συνεχίσει τη χορευτική δράση, κατά το πρότυπο των γονέων και των αδελφών του.

Ο μικρός χορευτής έχει κερδίσει τις καρδιές των δασκάλων, των υπόλοιπων μελών των χορευτικών τμημάτων αλλά και των φίλων της παράδοσης.

«Η παράδοση είναι πάνω απ’ όλα πολιτισμός και παράλληλα αντλείς πολύτιμες πληροφορίες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια του κάθε τόπου, τα ήθη και τα έθιμα, τα οποία καλό είναι να γίνονται βίωμα των παιδιών μας, γιατί είναι η ζωή, το μέλλον μας» όπως υπογραμμίζει ο κ. Μητράκας, για να προσθέσει ότι «είναι σημαντικό να προτρέπουμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς, διότι προσφέρουν ανάταση ψυχής και μας βοηθούν να αναπτύσσουμε την κοινωνικότητά μας, προσφέροντας δημιουργικές διεξόδους σε όλους».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου