ΤΟΠΙΚΑ

Σκάφος καρφώθηκε στα βράχια – Νεκρή 51χρονη Βολιώτισσα

σκάφος-καρφώθηκε-στα-βράχια-νεκρή-51χ-471678

Σκάφος καρφώθηκε στα βράχια –Νεκρή 51χρονη Βολιώτισσα

Σε τραγωδία κατέληξε χθες τα ξημερώματα η εκδρομή με σκάφος στο Τρίκερι για παρέα πέντε Βολιωτών. Το σκάφος «καρφώθηκε» στα βράχια στον όρμο Αλογόπορο απέναντι από το νησί Τρίκερι, με αποτέλεσμα μία επιβάτης 51 ετών να εκτιναχθεί έξω από το σκάφος και να τραυματιστεί θανάσιμα. Νεκρή είναι η Ελένη Θεοχάρη, μητέρα δύο παιδιών, η οποία εργαζόταν ως υπεύθυνη ποιότητας ελέγχου για λογαριασμό εταιρείας με τρόφιμα. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες, μία 18χρονη και τρεις άνδρες ηλικίας 22, 49 και 54 ετών αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το μοιραίο σημειώθηκε στις 2:50 τα ξημερώματα της Κυριακής. Η παρέα των πέντε είχε φύγει με το ταχύπλοο μήκους επτά μέτρων «Σκορπιός 3» από το νησί Τρίκερι. Ο χειριστής ήταν έμπειρος, σύμφωνα δε με πληροφορίες είναι εκπαιδευτής σε σχολή χειριστών ταχύπλοων σκαφών. Πλησίασε στον όρμο Αλογόπορο στην ανατολική πλευρά του, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες «καρφώθηκε» στα βράχια.

Η πρόσκρουση ήταν σφοδρότατη. Η άτυχη 51χρονη εκτινάχθηκε από το ταχύπλοο και χτύπησε με το κεφάλι στα βράχια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν και οι άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραπλέοντα σκάφη ήταν εκείνα που ειδοποίησαν το β’ Λιμενικό Τμήμα Τρικερίου. Ακουσαν τον ήχο της σφοδρής σύγκρουσης του ταχύπλοου στα βράχια και αμέσως σήμαναν συναγερμό.

Οι τέσσερις τραυματισμένοι και η σορός της 51χρονης, παραλήφθηκαν από το θαλάσσιο ταξί «Αγιος Νικόλαος» και συνοδεία γιατρού και λιμενικών, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου.

Από εκεί τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Για την 51χρονη το χτύπημα στα βράχια στάθηκε μοιραίο. Οι άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Βόλου.

Το σκάφος το οποίο υπέστη ζημιές στο μπροστινό τμήμα του, παρουσίασε μικρή εισροή υδάτων, ωστόσο δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Τοποθετήθηκε δε, στην ακτή του Αλογόπορου.

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διενεργεί η Λιμενική Αρχή Βόλου.

Είχαν πάει Weekend

Η παρέα των πέντε Βολιωτών είχε πάει, σύμφωνα με πληροφορίες, για το Σαββατοκύριακο, εκδρομή με σκάφος στο Τρίκερι. Κατά την αναχώρηση από το λιμάνι του Βόλου, φωτογραφήθηκαν στο μοιραίο σκάφος. Η Ελένη Θεοχάρη, χαμογέλασε -όπως πάντα στο φωτογραφικό φακό- και κοινοποίησε τη φωτογραφία στο Facebook μέσω του κινητού της, για να μοιραστεί τη στιγμή της με τους φίλους της.

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία.

Σήμερα το απόγευμα, στην ίδια σελίδα στο Facebook, φίλοι και γνωστοί που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, εξέφραζαν την οδύνη τους για τον άδικο και ξαφνικό χαμό της 51χρονης. «Καλό παράδεισο», έγραψε φίλος, απευθύνοντας το τελευταίο αντίο στη χαμογελαστή, Ελένη Θεοχάρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου