ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή στον εισαγγελέα για τις παγίδες του ΟΣΕ στην Αγριά

προσφυγή-στον-εισαγγελέα-για-τις-παγί-473701

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Μπάμπης Ζάχος, είδε και… αποείδε με τον ΟΣΕ και κατέφυγε στη δικαιοσύνη

Στο κατώφλι του Εισαγγελέα Βόλου, βρέθηκε χθες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Μπάμπης Ζάχος. Είδε και αποείδε με την κατάσταση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην Αγριά και αποφάσισε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, πριν συμβεί ατύχημα. Ο κ. Ζάχος έχει κρούσει επανειλημμένως καμπανάκι κινδύνου τόσο προς τον ΟΣΕ όσο και προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ως έχει τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια. Οπως είναι γνωστό, το τμήμα του παραλιακού δρόμου στην είσοδο της Αγριάς, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Η θάλασσα έχει «σκάψει» το εσωτερικό του δρόμου σε μήκος 3,5 μέτρων και αυτή τη στιγμή η άσφαλτος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, πάνω από τη θάλασσα.

Η θάλασσα έχει «σκάψει» το δρόμο και έχει δημιουργήσει ένα… τούνελ μήκους τρεισήμισι μέτρων. Φαίνονται μέχρι και τα ξύλινα υποστυλώματα της σιδηροδρομικής γραμμής κάτω από το δρόμο.

Ο κούφιος δρόμος όμως στην είσοδο της Αγριάς, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

Περίπου 10 «παγίδες» έχουν εντοπιστεί κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, στο δεξί άκρο του οδοστρώματος, δίπλα από τη θάλασσα. Τα τουβλάκια έχουν «σηκωθεί», άλλα έχουν σπάσει και υπάρχει κίνδυνος για περιπατητές και ποδηλάτες που κινούνται από το συγκεκριμένο σημείο. Τα σημεία έχουν σημανθεί σε κορδέλα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Χθες, ο κ. Ζάχος αποφάσισε να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη με φάκελο φωτογραφιών. Κατέθεσε υπομνηματική αναφορά στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία «από το 3ο έως το 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Βόλου Αγριάς και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής ιδιοκτησίας του ΟΣΕ που δεν είναι σε χρήση η κατάστασή της είναι σε αρκετά σημεία (περίπου 10) πάρα πολύ επικίνδυνη τόσο για τους περιπατητές όσο και για τροχοφόρα ιδίως δίκυκλα που κινούνται παραπλεύρως της γραμμής. Συγκεκριμένα έχει υποχωρήσει τόσο το υπέδαφος όσο και το επίστρωμα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ορύγματα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που επιδεινώνεται με τη σήμανση με μπετόβεργες(!) και επειδή οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες και μέσω του Τύπου αναφορές προσφεύγω δια της παρούσης ενώπιόν σας. Για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου