ΤΟΠΙΚΑ

Πεντακάθαρα τα νερά ~ Με υπογραφή Υπουργείου Περιβάλλοντος

πεντακάθαρα-τα-νερά-με-υπογραφή-υπουρ-475327

Εξαιρετικής ποιότητας οι παραλίες του Παγασητικού σύμφωνα με μετρήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε δείγματα θαλασσινού νερού από 15 ακτές του Βόλου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και της Ειδικής Υπηρεσίας Υδάτων, τα νερά του Παγασητικού είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Οι δειγματοληψίες έγιναν το χρονικό διάστημα από 26 έως 28 Μαΐου. Τα αποτελέσματα αφορούν στις ακτές: Αμφανές, Πευκάκια, Αναυρος, Αλυκές, Αμαρυλλίς, Ξενία, Πλάκες, Σουτραλί, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Κάτω Λεχώνια – Αγιος Μηνάς, Πλατανίδια, Κάτω Λεχώνια – Πούντα, Αγιος Γεώργιος Κυνηγών, Νέα Αγχίαλος 1 και 2.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι πληθυσμοί εντερόκκοκων και ecoli κυμαίνονται από 1 έως 4, όταν για να χαρακτηριστούν τα νερά μιας ακτής ως εξαιρετικής ποιότητας, οι πληθυσμοί δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 100 και 250 cfu/100ml αντίστοιχα.

Με αφορμή τα νέα αποτελέσματα που έρχονται να προστεθούν στα αποτελέσματα των αναλύσεων τόσο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας όσο και της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Μπέος, προανήγγειλε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σωρηδόν… μηνύσεις εναντίον όσων δυσφήμισαν την ποιότητα των νερών στις ακτές κολύμβησης του Βόλου και κατ’ επέκταση την πόλη, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα στο Βιολογικό.

«Δυστυχώς για τους συκοφάντες τα νερά είναι πεντακάθαρα. Οι πολίτες μπορούν να κολυμπούν χωρίς να φοβούνται τίποτα», ανέφερε ο κ. Μπέος, επικαλούμενος νέα αποτελέσματα αναλύσεων που κοινοποίησε μόλις χθες στο Δήμο Βόλου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής και η Ειδική Υπηρεσία Υδάτων.

«Σε λίγο οι συκοφάντες θα ψάχνουν να κρυφτούν. Οι μηνύσεις θα πέσουν σωρηδόν. Καλά θα κάνουν από εδώ και πέρα να είναι προσεκτικοί, ειδικά τα δημοσιογραφικά λαμόγια. Θα πάρουν απαντήσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τέρμα τα ψέματα. Και οι συνάδελφοι του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να μην πέφτουν σε λούμπες και να μην παρασύρονται από δημοσιογραφικά σκουπίδια. Πολλοί επιχειρηματίες κλονίστηκαν από τη δυσφήμιση. Ο Βόλος όμως είναι υπόθεση όλων μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου