ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές δώρισαν καρδιογράφο στο Νοσοκομείο Βόλου

μαθητές-δώρισαν-καρδιογράφο-στο-νοσο-477226

Μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τα χρήματα που συγκέντρωσαν από την ανακύκλωση

Τις ευχές της μαθητικής κοινότητας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου ο καρδιογράφος που απέκτησαν και δώρισαν στο Νοσοκομείο Βόλου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο, μετέφεραν στο «Αχιλλοπούλειο» οι έξι μαθητές – τριες αντιπροσωπείας του σχολείου που παρέδωσαν χθες το μεσημέρι τον ιατρικό εξοπλισμό.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Συνοδευόμενα από το Διευθυντή του σχολείου κ. Απ. Ατσιά, τα παιδιά που προχώρησαν συνειδητά στην επιλογή ιατρικής συσκευής αντί ενός υπολογιστή ή παιχνιδιών για το σχολείο τους, μετέφεραν με χαρά τον καρδιογράφο και τον παρέδωσαν στο Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κων. Καραμπάτσα και στον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Χαρ. Μπαλλή, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

«Στο σχολείο μας η περιβαλλοντική ευαισθησία αποτελεί διαχρονικό γνώρισμα της μαθητικής κοινότητας. Είναι στην καθημερινότητα των μαθητών μας οι δράσεις για το περιβάλλον, η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και από τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τη διάθεση των συγκεντρωθέντων υλικών, περίπου 1.000 ευρώ κατ’ έτος, πραγματοποιούνται αγορές εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας. Η εταιρεία ανακύκλωσης η οποία παραλαμβάνει τα συγκεντρωθέντα υλικά, σε αναγνώριση της προσπάθειας των μαθητών μας, ανακοίνωσε πως έχει την οικονομική δυνατότητα επιπλέον προσφοράς. Ολοι μαζί, δάσκαλοι, γονείς, παιδιά σκεφτήκαμε να επεκτείνουμε την προσφορά μας και πέρα από τον αυλόγυρο του σχολείου μας.

Συζητήσαμε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και συμφωνήσαμε στον καρδιογράφο τον οποίο αγόρασε η εταιρεία ανακύκλωσης και δωρίστηκε στο όνομα του σχολείου μας στο Αχιλλοπούλειο, το οποίο αποδέχτηκε την προσφορά. Η ευαισθησία για το περιβάλλον δεν είναι μονοδιάστατη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας κι εμείς ως εκπαιδευτικοί ενός δημόσιου σχολείου, χαιρόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας να αναπτύσσουν κοινωνική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σημαντική στην περίοδο που βρίσκεται η χώρα», ανέφερε ο κ. Ατσιάς.

«Πολύ τιμητική και χρήσιμη», χαρακτήρισε τη δωρεά του καρδιογράφου ο Διοικητής κ. Καραμπάτσας και συνέχισε: «Τα παιδιά καταθέτουν ευαισθησίες, ενδιαφέρον για τον πάσχοντα συνάνθρωπο που θα εξυπηρετηθεί από έναν σύγχρονο καρδιογράφο, όπως αυτός που μας δώρισαν και είναι πολύ χρήσιμος για το Νοσοκομείο μας. Η εκπαίδευση, η κοινωνία μας, διατηρούν άσβεστες αξίες αλληλεγγύης και προσφοράς κι είμαστε ευτυχισμένοι να βλέπουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέσα από καθημερινές δράσεις, να αναπτύσσουν αυθόρμητα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου