ΤΟΠΙΚΑ

Θα ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη ~ Τελεσίγραφο περιπτερούχων

θα-ζητήσουν-διαφυγόντα-κέρδη-τελεσίγ-478003

Με αφορμή απόφαση του Δήμου να απομακρύνει 21 περίπτερα από Ιάσονος, Δημητριάδος, Γρ. Λαμπράκη, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη

Σε ευθεία σύγκρουση περιπτερούχοι και δημοτική αρχή, με αφορμή την απόφαση για απομάκρυνση 21 περιπτέρων εκ των οποίων τα 12 ενεργά από τις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος, Γρηγορίου Λαμπράκη, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, που δεν αφήνουν ζώνη διέλευσης στα πεζοδρόμια τουλάχιστον 1,5 μέτρου. «Δεν φεύγουμε. Μας καταστρέφετε. Σε περίπτωση που μας απομακρύνετε θα ζητήσουμε διαφυγόντα κέρδη», τόνισε σε αυστηρό ύφος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Καπνοπωλών Νομού Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι συγκρούσεις ήταν απανωτές: μεταξύ εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Αποστόλη Μαλαματίνη και του Προέδρου των περιπτερούχων Βασίλη Τόπα, ακόμη και μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής Μίνας Καλογήρου και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Θανάση Σταυρίδη.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, η οποία εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας και μετά από καταγραφή που έγινε, θα πρέπει έως τέλος του 2015, να απομακρυνθούν 21 περίπτερα -12 ενεργά και 9 κλειστά- από τις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος, Γρ. Λαμπράκη, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, δεδομένου ότι ο διάδρομος διέλευσης που αφήνουν στα πεζοδρόμια είναι μικρότερος από 1,5 μέτρο. «Οι διάδρομοι κυμαίνονται από 1,4μ. έως 0,5 μ. Επίσης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων προκειμένου να πάρουν κάτι από το περίπτερο. Τα ενεργά θα μεταφερθούν σε σημεία ίσης εμπορικής αξίας που όμως δεν θα εμποδίζουν», ανέφερε ο μηχανικός και στέλεχος της υπηρεσίας κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα δε με τον ίδιο έχουν ήδη εντοπιστεί 20 νέες θέσεις για τα περίπτερα που θα κληθούν να μετακομίσουν. Για τη μετεγκατάσταση σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Σύγκρουση Κ. Γαργάλα – Θ. Σταυρίδη

Ωστόσο η πρόταση απομάκρυνσης των περιπτέρων που δεν συνοδεύτηκε από πρόταση νέας χωροθέτησης των 12 περιπτέρων που θίγονται προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Αλλάζετε την Κανονιστική; Στο άρθρο 24 αναφέρεται ειδικά για τα περίπτερα ότι θα επανεξεταστούν οι άδειες εντός τριετίας», είπε ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Κώστας Γαργάλας προτείνοντας μάλιστα την απόσυρση της εισήγησης και την επανεξέταση κάθε μιας υπόθεσης από το σύνολο των 12 περιπτέρων ξεχωριστά. Ο ίδιος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι στην εισήγηση δεν αναφέρεται ότι τα έξοδα μετακίνησης θα βαρύνουν το Δήμο Βόλου ούτε ποιες είναι οι νέες θέσεις που προτείνονται.

«Δεν αλλάζουμε καμία Κανονιστική. Δεν μπαίνουμε σε αυτό το τριπάκι. Ολα όσα λέει ο κ. Γαργάλας είναι για εντυπωσιασμό. Ο κ. Γαργάλας ξέρει να κάνει μόνο ερωτήσεις και διαπιστώσεις και καμία πρόταση», απάντησε σε αυστηρό ύφος ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης. «Οχι θα σας ανοίξω και τα μάτια. Που δεν ξέρετε να μοιράσετε δύο γαϊδάρων άχυρα», απάντησε ο κ. Γαργάλας.

Τις κόντρες παρακολουθούσαν θιγόμενοι περιπτερούχοι. Μάλιστα ο κ. Τόπας ζήτησε να μην μετατρέπεται η αίθουσα σε αρένα. «Να ανακαλέσετε», ζήτησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Μίνα Καλογήρου.

«Καραδοκούν αλυσίδες εταιρειών»

Στην τοποθέτησή του ο Β. Τόπας ήταν κατηγορηματικός: «Επί χρόνια κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε 25 χρόνια επαγγελματίες δεν φυτρώσαμε σε αυτές τις θέσεις. Ολοι μας έχουμε υπογράψει συμβόλαια έως το 2017. Οι σημερινές θέσεις έχουν συγκεκριμένη εμπορική αξία. Αν μας απομακρύνετε θα ζητήσουμε διαφυγόντα κέρδη. Δεν φεύγουμε. Αν φύγουμε θα καταστραφούμε. Χρωστάμε παντού κι έχουμε οικογένειες να θρέψουμε». Την κραυγή αγωνίας των περιπτερούχων, συνόδευσαν… αιχμές.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή αλυσίδες εταιρειών που περιμένουν να φύγουν τα περίπτερα από τους δρόμους και να ανοίξουν μαγαζιά με είδη περιπτέρου. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν ήδη μπει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα. Δημιουργείτε πρόσφορο έδαφος στις αλυσίδες», συμπλήρωσε ο κ. Τόπας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια δεν αφορά μόνο τα περίπτερα. «Τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από μηχανάκια, αυτοκίνητα, ποδήλατα. Τα ίδια τα πεζοδρόμια είναι σε κακό χάλι. Μόνο τα περίπτερα εμποδίζουν;», διερωτήθηκε και πρότεινε την εξής λύση: να παραμείνουν τα περίπτερα στις θέσεις που είναι σήμερα, αλλά να δημιουργηθούν νέα κιόσκια που να είναι πιο στενά στη βάση τους.

«Πιο ανάλγητη απόφαση δεν έχω κληθεί να πάρω τα τελευταία 20 χρόνια. Ερχόμαστε με τελεσίγραφα να αλλάξουμε θέσεις στα περίπτερα και μάλιστα σε τέτοιες εποχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιλογής Ευθύνης Νίκος Στόικος. «Θα ψηφίζαμε την εισήγηση μόνο αν τα περίπτερα συμφωνούσαν στις νέες θέσεις», είπε από την πλευρά του ο σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Ματθαίος Δραμητινός.

Κόντρα Απ. Μαλαματίνη – Β. Τόπα

«Θα μιλήσω ως πατέρας δύο παιδιών που δεν μπορώ να περάσω στο πεζοδρόμιο με το καροτσάκι. Θα μπορούσαν οι περιπτερούχοι να δώσουν το καλό παράδειγμα και να μην βγάζουν ψυγεία και σταντ στα πεζοδρόμια», είπε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Μαλαματίνης, προκαλώντας την έκρηξη του Βασίλη Τόπα. «Αν δεν βάλουμε ψιλικά πώς θα ζήσουμε;», είπε ο κ. Τόπας.

«Πίσω από το δικό σου το περίπτερο δεν χωρά να περάσει κανείς. Επρεπε να δώσεις το καλό παράδειγμα», προσωποποίησε την επίθεση στον κ. Τόπα, ο Απ. Μαλαματίνης.

Σηκώθηκε πάνω ο πρόεδρος των περιπτερούχων και σε έντονο ύφος, ανέφερε: «Εγώ καταστράφηκα σε μια νύχτα. Κι αν θέλουμε πρόσβαση μπορούμε να την εξασφαλίσουμε. Χίλιοι καλοί χωράνε», είπε.

Παρατήρηση Θ. Σταυρίδη σε Μίνα Καλογήρου

Παρατήρηση της προέδρου της Επιτροπής Μίνας Καλογήρου για την εισήγηση απομάκρυνσης των περιπτέρων χωρίς ημερομηνία, προκάλεσε την παρατήρηση του κ. Σταυρίδη. «Η πρόταση λήφθηκε ομόφωνα στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει το δικαίωμα να τη βελτιώσει. Ξυπνήστε», είπε χαρακτηριστικά.

Τελικώς με τις ψήφους της πλειοψηφίας αποφασίστηκε η απομάκρυνση των περιπτέρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου