ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας στο γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

συναγερμός-για-κρούσμα-μηνιγγίτιδας-520470

Μαθητής της γ’ τάξης Γυμνασίου νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 15χρονο μαθητή του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, σήμανε συναγερμό την Τετάρτη το πρωί, τόσο στη σχολική οικογένεια όσο και σε επίπεδο υγειονομικών υπηρεσιών. Ο μαθητής της γ’ τάξης του Γυμνασίου έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου του παρέχεται ιατρική φροντίδα. Καθηγητές και συμμαθητές του λαμβάνουν προληπτικά φαρμακευτική αγωγή, ενώ στους χώρους του σχολείου όπως και του κτιρίου του Γενικού Λυκείου που συστεγάζονται θα γίνει σήμερα το πρωί απολύμανση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο μαθητής μεταφέρθηκε χθές το απόγευμα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα, την ίδια ημέρα το πρωί και τελευταία ημέρα των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά, ο 15χρονος δεν είχε πάει στο σχολείο. Οι θεράποντες γιατροί, έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και έγινε.

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε η Διεύθυνση του σχολείου. Αμεσα, ο Διευθυντής Γιάννης Παπαδόπουλος ενημέρωσε με τη σειρά του τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Παράλληλα, επικοινώνησε με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και ζήτησε συμβουλές.

Λίγη ώρα αργότερα, οι μαθητές του Γυμνασίου, περνούσαν από την πόρτα του προαυλίου προκειμένου να μπουν στις αίθουσες και να παραλάβουν από τους καθηγητές τους το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου.

Οι καθηγητές τους περίμεναν στην αυλή κι αντί για τις αίθουσες του Γυμνασίου, τους οδήγησαν σε αίθουσα του Λυκείου, όπου τους ανέφεραν για το κρούσμα μηνιγγίτιδας. Σύμφωνα και με τις οδηγίες που δόθηκαν τόσο από τη Διεύθυνση Υγείας όσο και από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν για μία ημέρα προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Αγχιάλου, έσπευσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, Αποστόλης Γαλάτης, ο οποίος ενημέρωσε ότι την Πέμπτη πρόκειται να γίνει απολύμανση των χώρων τόσο στους χώρους του Γυμνασίου όσο και στους χώρους του Λυκείου.

Οπως ήταν φυσικό, το κρούσμα μηνιγγίτιδας προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς των μαθητών. Ωρες μετά την ενημέρωση των μαθητών, τόσο ο Διευθυντής Γιάννης Παπαδόπουλος όσο και ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου, Γιάννης Γαλούσης, βρίσκονταν στο χώρο του Λυκείου και δέχονταν γονείς που είτε πήγαιναν αυτοπροσώπως είτε τηλεφωνούσαν για να ενημερωθούν σχετικά με το κρούσμα μηνιγγίτιδας. Οι ίδιοι ενημέρωσαν και τα φροντιστήρια στα οποία πήγαινε ο μαθητής προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να ενημερώσουν με τη σειρά τους, τους άλλους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου