ΤΟΠΙΚΑ

Αεροπορικές επιδείξεις στο λιμάνι

αεροπορικές-επιδείξεις-στο-λιμάνι-539501

Στις 17 και 18 Ιουλίου από το «κορδόνι» μέχρι τον Αγιο Κωνσταντίνο

Αεροπορικές επιδείξεις προγραμματίζονται στο Βόλο, πάνω από το λιμάνι, στις 17 και 18 Ιουλίου. Ο Δήμος Βόλου, αναλαμβάνει τη διοργάνωση του Volos Air Sea Show, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση που υποβλήθηκε από την Αεροπορία Στρατού.

Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στον τομέα της αεροπορίας που περιλαμβάνει αεροπορικές επιδείξεις στις οποίες συμμετέχουν κατά κύριο λόγο οι Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και ιδιωτικά αεροσκάφη. Η διοργάνωση θα αποτελέσει πρωτόγνωρο γεγονός για τα δεδομένα της πόλης, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων της Θεσσαλίας αλλά και πλήθος θεατών από όλη την Επικράτεια οι οποίοι θα επισκεφθούν την πόλη το συγκεκριμένο διήμερο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα προβάλλει την πόλη σε πανελλαδικό επίπεδο, αυξάνοντας κατακόρυφα την τουριστική της κίνηση καθώς λόγω αντικειμένου προσελκύει το ενδιαφέρον ατόμων όλων των ηλικιών.

Οι αεροπορικές επιδείξεις σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στις 17 και 18 Ιουλίου 2015, στο λιμάνι του Βόλου (από το κορδόνι έως τον Αγιο Κωνσταντίνο) και θα περιλαμβάνουν επιδείξεις αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις επιδείξεις από την παραλία του Βόλου. Απαραίτητη κρίνεται η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες θα συνδράμουν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή του γεγονότος.

Από πλευράς Δήμου, θα οριστεί ένας event organiser από το Δημοτικό Συμβούλιο ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με το συντονιστικό κομμάτι της εκδήλωσης. Το πτητικό μέρος θα αποτελεί ευθύνη του Flying Display Director ο οποίος θα είναι ιπτάμενος αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού, συντονιστής και απόλυτα υπεύθυνος της επίδειξης σε ό,τι αφορά τις επιδείξεις είτε αυτές αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις είτε αφορούν ιδιώτες.

Ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει την προβολή της διοργάνωσης, τη φιλοξενία των στρατιωτικών που θα συμμετέχουν σ’ αυτή, διάφορες δαπάνες για την ομαλή διεξαγωγή της και κόστη ασφάλισης της διοργάνωσης και των θεατών σε περίπτωση ατυχήματος, τα οποία υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 20.000,00€.

Ομάδες εθελοντών του Δήμου θα συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους και χορηγοί θα εξευρεθούν προκειμένου τα κόστη να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Απαιτεί προσεχτική προετοιμασία και ιδιαίτερη προσοχή στην εκτέλεσή της προκειμένου να ακολουθούνται και να τηρούνται αυστηρά τα κριτήρια ασφάλειας με έμφαση στην ασφάλεια πτήσεων όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους θεατές. Προκειμένου να τηρηθούν οι κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες επιβάλλεται η τήρηση του κανονισμού αεροπορικών επιδείξεων. Ο κανονισμός έχει συνταχθεί σύμφωνα με τον αντίστοιχο κανονισμό της Βρετανικής Αεροπορίας ο οποίος ισχύει παγκοσμίως ως κώδικας δεοντολογίας και ενδεδειγμένων πρακτικών (CAP 403) και θα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα διοργανωθεί όλη η εκδήλωση. Η ανάληψη της διοργάνωσης θα υποβληθεί προς έγκριση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου