ΤΟΠΙΚΑ

«Σίγησε» ένας μεγάλος ροκάς o Ταξιάρχης Μέρος

σίγησε-ένας-μεγάλος-ροκάς-o-ταξιάρχη-661369

«Εσβησε » σε ηλικία 70 χρόνων ο Ταξιάρχης Μέρος, μία από τις πιο γνωστές μουσικές φωνές του Βόλου που διακρίθηκε τραγουδώντας κυρίως Rock και Soul καθώς με τη φωνή του σφράγισε πραγματικά μία ολόκληρη εποχή. Ο Ταξιάρχης Μέρος τους τελευταίους μήνες, ζούσε στη Σκόπελο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί παρά πολύ ενώ στις αρχές της εβδομάδας , γιατρός του Κέντρου Υγείας της Σκοπέλου που τον επισκέφτηκε στο σπίτι, του συνέστησε να ακολουθήσει συγκεκριμένη θεραπεία, συναντώντας όμως την παντελή απροθυμία του να μεταβεί στο Νοσοκομείο.

Χθες το πρωί γιατρός που ειδοποιήθηκε από περίοικους μετέβη εκ νέου στο σπίτι του, όπου και διαπίστωσε ότι ο οργανισμό του ήταν πλήρως εξασθενημένος και ότι είχε «βυθιστεί» σε ηπατικό κώμα.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Βόλο συνοδεία γιατρού καθώς κρίθηκε ως επιβεβλημένη η εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς ο Ταξιάρχης Μέρος δεν άντεξε και εν πλώ στο μέσο της διαδρομής ενώ μεταφέρονταν με το πλοίο της γραμμής στο Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου ενώ σήμερα θα διαταχθεί νεκροψία- νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Ταξιάρχης Μέρος, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Βολιώτες τραγουδιστές που μεσουράνησε τη δεκαετία ’60 και ’70. Ήταν μέλος του συγκροτήματος «Μάστερς» μαζί με το Γιώργο Λυμπεράκη,τον Δημήτρη Πετρή, τον Παύλο Ζαχόπουλο, το Φώτη Αρσενόπουλο και τον Κώστα Κολύγα . Ήταν τότε που οι Βολιώτες προσέγγιζαν με τις περίφημες «βενζίνες» τα Πευκάκια και το «Μπούρτζι» για να διασκεδάσουν.

Ο Ταξιάρχης όπως τον φώναζαν οι φίλοι του είχε επίσης αναπτύξει στενή συνεργασία στη Θεσσαλονίκη με το συνθέτη Γιώργο Μητσάκη όπου εμφανίστηκε για περισσότερες από τρείς σαιζόν ενώ στη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε και τον πρώτο του δίσκο με το συγκρότημα «Βόρειους».

Αξέχαστες θα μείνουν σε όλους οι μουσικές βραδιές με τη βελούδινη φωνή του Ταξιάρχη στο Καν-Καν στην Αθήνα, που ήταν το must μαγαζί της εποχής, όπου εμφανίζονταν μαζί με το Δημήτρη Πετρή και μαέστρο τον Μίμη Πλέσσα ενώ επίσης είχε καταφέρει να αποκτήσει κοινό στη Λάρισα και την Πάτρα όπου επίσης άφησε εποχή με τις εμφανίσεις του.

Συντετριμμένοι χθες φίλοι και συνεργάτες του όπως ο Σπύρος Ποδάρας, ο Δημήτρης Πετρής, ο Γιώργος Μαστρογιάννης, δεν έκρυβαν την θλίψη τους για τον θάνατο του Ταξιάρχη που και το προηγούμενο καλοκαίρι, τραγούδησε σε αρκετές εκδηλώσεις μαζί με τον Δημήτρη Πετρή και τον Νίκο Νεύρο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με μηνύματα για το θάνατό του με τους περισσότερους να υπογραμμίζουν ότι « έφυγε για να διασκεδάζει πλέον και άλλους εκεί ψηλά» ενώ η τελευταία αφιέρωση στη μνήμη του , το τραγούδι του Φράνκ Σινάτρα « Stranger in the night» το οποίο από τα χείλη του Ταξιάρχη, ακούγονταν ως μελωδία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου