ΤΟΠΙΚΑ

Επιτήδειος ζητάει χρήματα μέσω email

επιτήδειος-ζητάει-χρήματα-μέσω-email-668434

Στο πορτοφόλι ανυποψίαστων συμπολιτών, φαίνεται πως στοχεύει άγνωστος αποστολέας ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τα οποία ζητάει οικονομική βοήθεια επικαλούμενος την απώλεια της τσάντας του με το πορτοφόλι, τις πιστωτικές κάρτες κ.λπ.

Στο κείμενο που στέλνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, χρησιμοποιώντας πιθανότατα ψευδή στοιχεία ταυτότητας (Nikos Tsoukas), ο άγνωστος αποστολέας, αναφέρει:

«Τις απολογίες μου που επικοινωνώ μαζί σου με αυτόν τον τρόπο, έκανα ένα ταξίδι στο Πρέστον, ΗΒ, και μου έκλεψαν την τσάντα, μαζί με το διαβατήριο και τις πιστωτικές κάρτες που ήταν μέσα. Η πρεσβεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αφήνοντας με να ταξιδέψω χωρίς το διαβατήριό μου, απλώς πρέπει να πληρώσω για εισιτήριο και να διευθετήσω τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου. Δυστυχώς για μένα, δε μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματα μου χωρίς την πιστωτική μου, ήρθα σε επαφή με την τράπεζα, αλλά χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να βγάλουν μία νέα. Σκεφτόμουν να σου ζητήσω να μου δανείσεις μερικά χρήματα γρήγορα, τα οποία μπορώ να σου επιστρέψω αμέσως μόλις επιστρέψω. Χρειάζομαι 1,650 ευρώ για να καλύψω τα έξοδά μου, είναι αναγκαίο να μπορέσω να πάρω την επόμενη διαθέσιμη πτήση. Μπορώ να σου προωθήσω τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως μπορείς να στείλεις τα χρήματα σε μένα.

Παρακαλώ, ενημέρωσέ με αν αυτό είναι εφικτό και ανυπομονώ να σε ακούσω σύντομα!».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου