ΤΟΠΙΚΑ

To ελληνικό F-16 έπεσε στο «χειρότερο δυνατό σημείο»

to-ελληνικό-f-16-έπεσε-στο-χειρότερο-δυνατ-700084

Τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας με το ελληνικό F-16 που συνετρίβη κατά τη διάρκεια άσκησης στην αεροποριή βάση του Λος Γιάνος αναζητούν οι ισπανικές αρχές, ενώ οι Πολεμικές Αεροπορίες Ελλάδας και Γαλλίας θρηνούν τα συνολικά δέκα θύματα. Ιταλοί οι υπόλοιποι τραυματίες.

Το αεροσκάφος «συνετρίβη στο χειρότερο δυνατό σημείο», σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, πέφτοντας σε σημείο που βρίσκονταν αρκετά μέλη του προσωπικού εδάφους αλλά και άλλα αεροσκάφη που υπέστησαν ζημιές.

Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος των δύο Ελλήνων χειριστών και οκτώ Γάλλων που βρίσκονταν στο έδαφος. Έχουν τραυματιστεί άλλα 21 άτομα (11 Γάλλοι και 10 Ιταλοί), εκ των οποίων επτά σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται «πολύ σοβαρή».

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Υβ λε Ντριάν και η ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι ξεκινούν για τη Μαδρίτη την Τρίτη.

Το διθέσιο αεροσκάφος ξεκίνησε στις 15:30 της Δευτέρας την απογείωση από τον διάδρομο 09-27 στη βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε.

Ενώ βρισκόταν ελάχιστα μέτρα πάνω από τη μέση του διαδρόμου έχασε ώθηση για ανεξήγητο λόγο. Έγειρε προς τα δεξιά και συνετρίβη σε χώρο που γινόταν προετοιμάσια άλλων αεροσκαφών, πέφτοντας σε μία σφαίρα φωτιάς.

«Έπεσε στο χειρότερο δυνατό σημείο» αναφέρουν πηγές κοντά στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος που επικαλείται η El Pais. Στο σημείο της πρόσκρουσης εργάζονταν αρκετά στελέχη και ήταν συγκεντρωμένα αρκετά άλλα μαχητικά -ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον πέντε.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε, σε συνδυασμό με το ότι, σύμφωνα με τις πηγές, το αεροσκάφος χρησιμοποιούσε τοξική ουσία για καύσιμο (υδραζίνη) καθυστέρησε και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τη διάσωση των υπόλοιπων θυμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα:

Πένθος στην ελληνική αεροπορία για τους δύο Σμηναγούς

Κατέπεσε F16 της 111ης πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου