ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Αχ. Μπέου κατά δημοσιογράφων για το διαγωνισμό για τα αδέσποτα

επίθεση-αχ-μπέου-κατά-δημοσιογράφων-γ-748774

Νέα επίθεση κατά εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κόσμου από το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, με αφορμή το διαγωνισμό για την ανάθεση της περισυλλογής και φύλαξης αδέσποτων.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θέλει η… «δημοσιογραφία» να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει! Πανηγυρίζουν οι γνωστοί κονδυλοφόροι και μαρκουτσοφόροι για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για το έργο περισυλλογής και φύλαξης αδέσποτων ζώων απέβη άκαρπος. Και επικρίνουν τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα και βιασύνη στο έργο της.

Και βεβαίως δουλειά τους είναι να διατυπώνουν την όποια κρίση είναι ικανοί να έχουν, προηγουμένως όμως, οφείλουν να ενημερώσουν όσους ατυχείς πολίτες εμπιστεύονται σε αυτούς την ενημέρωσή τους γιατί ψεύδονταν και συκοφαντούσαν ασύστολα τη Δημοτική Αρχή διαδίδοντας ότι ο διαγωνισμός είναι «μαϊμού», ότι η ανάθεση ήδη έχει γίνει και όλους αυτούς του γελοίους ισχυρισμούς.

Για μας καμία έκπληξη. Τους ξέρουμε, όπως και τα ταπεινά κίνητρα που τους οδηγούν. Καιρός να τους μάθει και ολόκληρη η κοινωνία.

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Βόλου αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι λειτουργεί με διαφάνεια και εντιμότητα και πάντα προς όφελος του πολίτη».

Βιώσιμη λύση για τα αδέσποτα ζητούν οι «Δρόμοι Συνεργασίας» ~ Ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα αυτοψίας στο Καταφύγιο στο Μαυρόλοφο από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Μαγνησίας

Υπερπληθυσμός… φιλοξενούμενων ζώων, εγκαταστάσεις που χρήζουν συντήρησης και απουσία βιβλίων όπου θα καταγράφονται τα αδέσποτα, διαπίστωσε κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Βόλου, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στο καταφύγιο μικρών ζώων στο Μαυρόλοφο του Αλμυρού.

Για την έκθεση του ελέγχου, ενημερώθηκε κλιμάκιο της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», σε επίσκεψη που πραγματοποίησε προχθές στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειές της, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από φιλοζωικά σωματεία της πόλης για την περισυλλογή και φιλοξενία αδέσποτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον Προϊστάμενο, κ. Λιάνο, ότι για την αποτελεσματική και συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, προέχει η άμεση συγκρότηση της «5μελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», που προβλέπεται από τον Ν.4235/14.

Ο κ. Λιάνος ενημέρωσε το κλιμάκιο επίσης για τα αποτελέσματα του ελέγχου, που πραγματοποίησε στις 20-11-2014 η Υπηρεσία, στο Ενδιαίτημα- Καταφύγιο μικρών ζώων στο Μαυρόλοφο Αλμυρού, ιδιοκτησίας κ. Πανταζίδου – Πολύζου Βιργινίας. Στην έκθεση ελέγχου επισημαίνονται τα παρακάτω:

Το Καταφύγιο είναι δυναμικότητας 16 ζώων και ανευρέθησαν 26 σκύλοι, οι οποίοι ανήκουν στα αδέσποτα του Δήμου Βόλου.

Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση μεταξύ του ενδιαιτήματος και του Δήμου Βόλου.

Οι εγκαταστάσεις χρήζουν συντήρησης σε ότι αφορά τους χώρους και τον εξοπλισμό.

Δεν προσκομίστηκαν τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ463/1978 & Ν.604/1977) βιβλία που αφορούσαν τα 26 ζώα που φιλοξενούνταν όπως καρτέλα καταγραφής, βιβλίο καταχώρησης διαγιγνωσκομένων μεταδοτικών νοσημάτων κ.λ.π.

Στον ιδιοκτήτη του Καταφυγίου, με έγγραφο (Αρ. Πρωτ: 25620/27-11-14), η Διεύθυνση έδωσε προθεσμία μέχρι 17/12/14 να συμμορφωθεί με την Νομοθεσία, όπως επίσης να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα και την προέλευση των φιλοξενουμένων σκύλων.

«Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό, ότι το Καταφύγιο στον Μαυρόλοφο δεν πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Ακόμη δε περισσότερο, ότι η περισυλλογή και φιλοξενία αδέσποτων του Δήμου Βόλου, από τους ιδιοκτήτες του, είναι παράνομη. Το γεγονός αυτό επισημάναμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου της 26/11/14. Στην Απόφαση δε του Δημάρχου, για ορισμό των ιδιοκτητών ως Συνεργείο Περισυλλογής, έχουμε υποβάλει ένσταση κατά της νομιμότητας της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Βόλου, όμως, δηλώνει ότι έχουν περισυλλεγεί περί τα 120 αδέσποτα. Με απλή λογική προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Ποιο είναι το Συνεργείο Περισυλλογής και είναι νόμιμο;

Το Καταφύγιο στο Μαυρόλοφο, νομιμοποιείται να φιλοξενεί αδέσποτα του Δήμου;

Εφόσον ο αριθμός των φιλοξενουμένων σκύλων -στον Μαυρόλοφο και στο Καταφύγιο στις Γλαφυρές- είναι πολύ μικρότερος, τι απέγιναν τα περισυλλεγέντα σκυλιά;

Η παράταξή μας, επίμονα επιδιώκει μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων και έχει δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της. Θα παρακολουθεί στενά το θέμα και τις ενέργειες της συντεταγμένης πολιτείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Δρόμων Συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα:

Αγνοούνται αδέσποτα σύμφωνα με τους Δρόμους Συνεργασίας

«Ο Δήμος αρνείται βοήθεια σε άρρωστο ζώο»

«Υπονόμευση» της επιχείρησης περισυλλογής αδέσποτων

Παρεμβάσεις στο Καταφύγιο Αδέσποτων

Θέτει ζήτημα νομιμότητας για την περισυλλογή των αδέσποτων

95 περιστατικά πολιτών στα Επείγοντα το τελευταίο τρίμηνο

Μηνυτήρια αναφορά κατά Αχιλλέα Μπέου για τα αδέσποτα

«Κυνομαχίες» για τα αδέσποτα

Οι υποχρεώσεις των Δήμων για τα αδέσποτα

Καταγγέλλουν βίαιες «μεταδημοτεύσεις» αδέσποτων

Σε ιδιώτη μέσω διαγωνισμού η περισυλλογή αδέσποτων

Διαγωνισμός για τα αδέσποτα

Θα συνεχιστεί η περισυλλογή των αδέσποτων στο Βόλο

Ξεσηκωμός για τα αδέσποτα ~ Μήνυση κατέθεσε το σωματείο “Κόσμος και Φύση”

Επεισόδια στην πρεμιέρα περισυλλογής αδέσποτων ~ Στην παραλία του Βόλου

Ξεκινά αύριο η περισυλλογή αδέσποτων από την παραλία

Επιθέσεις αδέσποτων στο κέντρο του Βόλου

Σε λειτουργία το δημοτικό κυνοκομείο

Καταγγελίες για αυτόκλητους μπόγιες

Επερώτηση Διαμαντένια για το διαγωνισμό για τα αδέσποτα

Θανάτωσαν μεγάλο αριθμό αδέσποτων στον Αλμυρό

Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων

Ομαδική θανάτωση αδέσποτων ζώων

Σε ιδιώτες η περισυλλογή και φιλοξενία αδέσποτων

Pitbull και Bulldog ελεύθερα στους δρόμους ~ «ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ

Στο «στόχαστρο»… τα αδέσποτα ~ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Υγειονομική… βόμβα τα αδέσποτα ~ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δείχνει δόντια… στη Διεύθυνση Υγείας

Λύση για τα αδέσποτα στο Νότιο Πήλιο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου