ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές

ξεκινούν-παρεμβάσεις-στις-παιδικές-χ-19793

Στόχος να γίνουν παρεμβάσεις σε τουλάχιστον 20 παιδικές χαρές του πολεοδομικού συγκροτήματος και από μία στις δημοτικές ενότητες

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του Δήμου Βόλου, προκειμένου να καταστούν απόλυτα ασφαλείς για τα παιδιά.

Ηδη από τις τεχνικές υπηρεσίες είναι έτοιμη η σήμανση για το σφράγισμα των παιδικών χαρών, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των χώρων όπου συχνάζουν μικρά παιδιά.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου προβλέπεται κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ για το 2015, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των παιδικών χαρών. Επιπλέον 180.000 ευρώ είναι το κονδύλι για τις παιδικές χαρές μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, τα χρήματα δεν είναι αρκετά προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο σύνολο των παιδικών χαρών.

Οπως είναι γνωστό, το σύνολο των 95 παιδικών χαρών του Δήμου Βόλου, κρίθηκαν ακατάλληλες σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών Μαγνησίας και απαιτούνται παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας και να καταστούν ασφαλείς για τα μικρά παιδιά.

«Με τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, στόχος είναι να καταστήσουμε ασφαλείς για τα παιδιά τουλάχιστον 20 παιδικές χαρές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας και από μία παιδική χαρά στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες», δήλωσε ο κ. Σταυρίδης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από μικρά παιδιά.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Επισκευές στις παιδικές χαρές

Κλείνουν οι παιδικές χαρές από 1η Οκτωβρίου

«Σφραγίζονται» παιδικές χαρές στο Πήλιο, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Κλείνουν οι παιδικές χαρές ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Παιδική χαρά γεμάτη παγίδες ~ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου