ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όχι στο… τρέξιμο με τα πατίνια οι Αθηναίοι

όχι-στο-τρέξιμο-με-τα-πατίνια-οι-αθηνα-566757

Το τρέξιμο με τα πατίνια στο κέντρο της Αθήνας έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνο για αυτό και ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την εταιρεία Lime συγκρότησε μια ομάδα εργασίας με στόχο την ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων της πόλης.

Σε συνέχεια των συζητήσεων με τον Δήμο Αθηναίων, η Lime ανακοινώνει τα παρακάτω μέτρα για την ασφάλεια των Αθηναίων πολιτών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας για τις σύντομες διαδρομές τους στην πόλη:

  • Με στόχο την καλύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών πατινιών της Lime από ολόκληρη την κοινωνία και θέτοντας τα θέματα της ασφάλειας ως βασική προτεραιότητα, η Lime αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα στα 20 χλμ/ώρα. Η Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών.
  • Η Lime θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.
  • Η Lime θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα.

athensvoice.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου