ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καθηγητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου στην Λεμεσό

καθηγητές-του-γυμνασίου-στεφανοβικε-434

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “The Odyssey revisited: Teaching European values in a divided continent” στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου.

Η συνάντηση διήρκεσε 4 μέρες, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου και συνολικά συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί από τα εξής σχολεία: Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, Ελλάδα, IES Alpujarra, Ισπανία, Istituto Tecnico Commerciale Statale e per Geometri “Enrico Fermi” Ιταλία, IMS Private School, Κύπρος, Gymnasium Skövde Västerhöjd, Σουηδία και Ankara Özel Öncu Ortaokulu, Τουρκία.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο απολογισμός των εργασιών του πρώτου έτους του προγράμματος καθώς επίσης και η παρουσίαση των δύο πρώτων κεφαλαίων του διαδραστικού ψηφιακού comic με τίτλο Ody, κεντρικός χαρακτήρας του οποίου είναι ένας Σύριος πρόσφυγας, εμπνευσμένος από την Οδύσσεια του Ομήρου, που περιπλανάται στις χώρες των έξι εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου στην πατρίδα του. Κάθε κεφάλαιο του comic αναδεικνύει τις Ευρωπαϊκές αξίες που αποτελούν το συνεκτικό ιστό της Ευρωπαϊκής ένωσης .

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνέχεια του προγράμματος όπως η προετοιμασία της 2ης συνάντησης μαθητών/εκπαιδευτικών για Μαθησιακές/ Εκπαιδευτικές/ Διδακτικές δραστηριότητες που θα διεξαχθεί στην Pontedera, Pisa της Ιταλίας από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 2018. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές του Ελληνικού σχολείου περιμένουν με ανυπομονησία τη συνάντηση στην Ιταλία όπου θα παρουσιάσουν το δικό τους κεφάλαιο του comic αναδεικνύοντας την αξία της φιλοξενίας και του αλτρουισμού καθώς και το μήνυμα ότι η ξενοφοβία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μη ανοχής της διαφορετικότητας δεν έχουν θέση στη σημερινή κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου