ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ενας καλός λόγος»

ενας-καλός-λόγος-24373

«Ενας καλός λόγος» οδηγεί τον βραβευμένο Βολιώτη ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου στις 21.15. Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, που άνοιξε αυλαία στο «Θέατρο οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής», συνεχίζει το ταξίδι στον Βόλο, υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum Accelerated Evolution, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ελίνας Μαντίδη και του Αργύρη Πανταζάρα, με πρωταγωνιστή τον Αργύρη Πανταζάρα.

Τη μουσική και το Sound design επιμελήθηκε ο Γιώργος Πούλιος, τα σκηνικά – κοστούμια η Γεωργία Μπούρα, τον σχεδιασμό φωτισμού ο Νίκος Κούρος και τη φωτογραφία ο Νίκος Πανταζάρας.

Πρωταγωνιστής, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος λίγες στιγμές πριν απευθύνει δημόσιο διάγγελμα. Προετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα. Συνεργάτες του εισβάλουν στον χώρο, στον προσωπικό του χώρο. Κάθε εισβολή είναι και μια ώθηση να πάει παρακάτω. Να βγει στο κοινό και να δώσει έναν «παυσίπονο» λόγο στην κοινωνία. Η σκηνή μεταμορφώνεται σε τηλεοπτικό πλατό και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Μέσα από το πρίσμα της προετοιμασίας, ο ήρωας προβαίνει σε εξομολόγηση, σε παραδοχή της σκοτεινής φύσης, της διεφθαρμένης, της μπερδεμένης, της οργισμένης, της ανθρώπινης φύσης. Ο άνθρωπος μπορεί να παραδέχεται, δεν μπορεί όμως να αλλάξει.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αργύρης Πανταζάρας υπογραμμίζει ότι ο λόγος που οδήγησε τα καλλιτεχνικά του βήματα στη συγκεκριμένη παράσταση είναι: «Το μούδιασμα της εποχής που διανύουμε τα τελευταία χρόνια. Το μούδιασμα όχι της πολιτικής, αλλά του πολίτη. Δεν ενσαρκώνουμε έναν πολιτικό, αλλά μια οντότητα, για να εξετάσουμε μια πτυχή και συμπεριφορά του ανθρώπινου πνεύματος. Αυτή την οντότητα τελικά, την ντύνουμε με το δικό μας κοστούμι, της δίνουμε το δικό μας στίγμα, της φτιάχνουμε τον δικό μας πολιτικό λόγο. Αφοπλιστικό, ειλικρινή, απόλυτο, απόμακρο, αιχμηρό», όπως αναφέρει.

Πρωτότυπη παράσταση

Ο ίδιος δηλώνει ευτυχής για την επερχόμενη συνάντησή του με το θεατρόφιλο κοινό της γενέθλιας πόλης, ενώ επισημαίνει ότι: «Είναι η πρώτη μου ευκαιρία, που τελικά μπορώ να ορίσω τον χρόνο και τη στιγμή και το έργο, για να παρουσιάσω κάτι γενναιόδωρα στην επαρχία, γιατί το θέατρο και ο πολιτισμός δεν κρίνεται μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Αφορά όλη τη χώρα».

Το έργο που παρουσιάζει είναι επίκαιρο, ακουμπάει στη σύγχρονη εποχή. «Νομίζω ότι όσα μας αφορούν, θα έπρεπε να είναι πάντα επίκαιρα. Το θέμα δεν είναι αν το έργο είναι επίκαιρο, αλλά το πόσο κάνουμε εμείς αυτά που θέλουμε να πούμε, επίκαιρα», παρατηρεί.

Ο Αργύρης Πανταζάρας αναμένει με χαρά και ανυπομονησία τις παραστάσεις στην Παλιά Ηλεκτρική, την επικοινωνία του με τους φίλους του θεάτρου, την παρουσίαση της νέας του θεατρικής πρότασης στο κοινό του Βόλου. Η παράσταση που τιτλοφορείται «Ενας καλός λόγος», μεταφέρει δυνατά μηνύματα στον θεατή και αφυπνίζει συνειδήσεις.

«Νομίζω ότι η δουλειά μου και η τέχνη, οφείλει να το κάνει αυτό. Είναι μονόδρομος να διεγείρεις και να αφυπνίζεις τη συνείδηση του ανθρώπου, και κατά κύριο λόγο του θεατή, δηλαδή της κοινωνίας. Δεν είναι μια παράσταση για τον πολιτικό, αλλά μια παράσταση για τον πολίτη» υπογραμμίζει ο ίδιος. Κλείνοντας, ο βραβευμένος ηθοποιός και πολυπράγμων καλλιτέχνης ομολογεί ότι: «Η βαθύτερη ανάγκη πέρα από όλο το εγχείρημα, είναι το ότι ίσως να έχω μια ανάγκη να ειπωθεί μια συγγνώμη. Μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που βρίσκονται κάθε φορά στην εξουσία. Μια συγγνώμη και μια ανάληψη ευθυνών. Μια συγγνώμη που δεν έχει ειπωθεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου