ΤΟΠΙΚΑ

Εννέα σχολεία της Μαγνησίας στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω»

εννέα-σχολεία-της-μαγνησίας-στο-πρόγρ-165200

Η διεύρυνση, ο συντονισμός και η ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης που εντάσσονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Μουρτζούκου.

Εννέα σχολεία της Μαγνησίας συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται για τρίτη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία σε διδάσκοντες και μαθητές να αναπτύξουν συντονισμένες δημιουργικές δράσεις, με επίκεντρο την προσφορά στον συνάνθρωπο. Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι τα: 1ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Βόλου, το 7ο Λύκειο Βόλου, το 30ο Δημοτικό Βόλου, το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, δύο παραρτήματα σχολείων στις φυλακές, του 6ου γυμνασίου στις φυλακές του Βόλου και του γυμνασίου Αγχιάλου στις φυλακές Κασσαβετείας και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στη χθεσινή ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ η συντονίστρια του προγράμματος, Στέλλα Δημητρακοπούλου, μαθηματικός, η οποία ανέπτυξε τις επιμέρους συντεταγμένες, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης συντονισμένων δράσεων, με στόχο την καλλιέργεια της εθελοντικής προσφοράς, αλλά και την ενεργή κοινωνική συμμετοχή από το θρανίο.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Δημητρακοπούλου, επεσήμανε ότι «πραγματοποιούνται πολλές εθελοντικές δράσεις στην πατρίδα μας, και τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα, με την κρίση του προσφυγικού, πάρα πολλές. Στόχος είναι τα παιδιά να μυηθούν στις έννοιες αυτές, και κυρίως να κινητοποιηθούν σε στοχευμένες δράσεις».

Βασικό ζητούμενο, σημείωσε η ίδια, είναι «πέρα από την ευαισθητοποίηση, να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις, να πλαισιωθεί το “Νοιάζομαι και δρω” όχι μόνο από τους μαθητές των σχολείων, αλλά και από τις οικογένειές τους, γονείς, φίλους και, βεβαίως, συνεργασίες και με τους κοινωνικούς φορείς, σε εθελοντικές ομάδες της πόλης μας».

Το παραπάνω πρόγραμμα έχει αποτελέσει, σημειωτέον, πόλο έλξης για δεκάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές, και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ στο πλαίσιο της χθεσινής ημερίδας, πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός των δράσεων του κάθε σχολείου, που θα υλοποιηθούν στο τρέχον σχολικό έτος.

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω», που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας, υλοποιείται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» και το Ιδρυμα Λαμπράκη, το οποίο έχει τον συντονισμό και όλη την υλοποίησή του, και την αρωγή αρκετών δωρητών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου