ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μάχη με τις καταστροφές δίνει η πυροσβεστική υπηρεσία

μάχη-με-τις-καταστροφές-δίνει-η-πυροσβ-311766

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες το βράδυ μέχρι τα χαράματα δέχτηκε περίπου τ 90 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Δημιουργήθηκαν αμέσως έξι συνεργεία, επιστρατεύθηκαν έξι οχήματα και μία υδροφόρα και προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε 50 συμβάντα, δίνοντας όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τον Προιστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου πυραγό Καραμήντζα Ευάγγελο προτεραιότητα στη διάσωση των ανθρώπων.

Επτά τραυματίες στο Κέντρο Υγείας

Από τα ποτάμια νερού που ξεχείλιζαν και τις φερτές ύλες που κατέβαζαν τα ορμητικά νερά τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί στον Αγνώντα. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού με μώλωπες όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μεγάλες καταστροφές στον Αγνώντα

Από την κακοκαιρία καταστράφηκε το λιμάνι του Αγνώντα, ενώ ο χείμαρρος παρέσυρε περίπου 80 οχήματα, τα οποία κυριολεκτικά μετατράπηκαν σε μία άμορφη μάζα . Ο προβλήτας του λιμανιού με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα και στη θάλασσα να επιπλέουν αυτοκίνητα.

Στον Αγνώντα εκτός από το λιμάνι έχουν καταστραφεί πολλά καταστήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη χώρα της Σκοπέλου, την περιοχή Στάφυλος, Αγνώντα Πάνορμο.

Απεγκλωβισμός εγκύου

Πριν από λίγη ώρα απεγκλωβίστηκε μια έγκυο γυναίκα που κυοφορεί στον έβδομο μήνα και ήταν αποκλεισμένη καθώς το ύψος του νερού έφτανε τα δύο μέτρα. Επιστρατεύθηκε σκάφος του ιστιοπλοικού Ομίλου Σκοπέλου στο οποίο επιβιβάστηκαν 3 πυροσβέστες που προσέγγισαν το σπίτι και απομάκρυναν την έγκυο γυναίκα που είχε πανικοβληθεί.

Στη Σκόπελο φτάνει και κλιμάκιο από το Βόλο με επικεφαλής το Διοικητή ενώ αυτή τη στιγμή στο νησί έχει συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου