ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε επιτελική θέση ο Γ. Μιχελής;

σε-επιτελική-θέση-ο-γ-μιχελής-686441

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην δημάρχου Σκοπέλου

Εντονη είναι η φημολογία για ανάκληση σε επιτελική θέση τραπεζικών στελεχών που διακρίθηκαν πριν από χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο. Μεταξύ των ονομάτων που καταγράφονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Nextdeal, τεύχος 331, ως τα πλέον πιθανά να αναλάβουν επιτελική θέση, σύμφωνα με όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβάνεται ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος υπήρξε σημαίνον στέλεχος στην Εμπορική επί σειρά ετών και εν συνεχεία στην Eurobank Ρουμανίας (Post Bank).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελής ξεκίνησε την καριέρα του στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας, θέση στην οποία παρέμεινε επί 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, την περίοδο 1995-1996.

Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία, ενώ σημαντική θέση κατέχει στο βιογραφικό του η θητεία του ως μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Εχει πολλές δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του, συναφείς με το αντικείμενό του, σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και Ελληνικά, όπως και σε εφημερίδες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μιχελή, ο οποίος δεν προέβη, ωστόσο, σε καμία δήλωση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου