ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σμύρνη, μούσα μου»

σμύρνη-μούσα-μου-855862

«Πέρασε κιόλας ένας αιώνας από την Μεγάλη Καταστροφή, που αναγέννησε και την λαϊκή μας μουσική. Τιμάμε την θλιβερή επέτειο με μια συναυλία, απάνθισμα με τα ομορφότερα τραγούδια, από την αστείρευτη προίκα της Σμύρνης, εμπνεόμενοι από αυτά με το βλέμμα στο σήμερα, στην αισθητική, που σκορπά αυτή η μοναδική μουσική σε νέες δημιουργίες από σύγχρονους ταλαντούχους καλλιτέχνες», αναφέρουν οι διοργανωτές της μελωδικής συνάντησης στο φιλόξενο μουσικό καφέ ΛΥΧΝΑΡΙ, στην παραλία Αγριάς Βόλου (τηλέφωνο 6948-108255), σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ.

Προλογίζει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Ηλία Βολιότης-Καπετανάκης. Το μουσικό σχήμα «ΡΑΣΤΩΔΙΑ» θα μας κρατήσει συντροφιά με τα ομορφότερα από τα σμυρναίικα τραγούδια αλλά και νεότερες δημιουργίες. Παίζουν και τραγουδούν:

  • Θανάσης Δραγάνης (ούτι, λαούτο)
  • Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι)
  • Βασίλης Λεμονιάς (τσέλο)
  • Βούλα Μπαντέλα (τραγούδι, κρουστά).

Η Σμύρνη είναι το πολύστροφο χωνευτήρι των λαών και πολιτισμών. Η κοσμοπολίτικη κυψέλη, όπου άλλοτε σμίγουν και άλλοτε συγκρούονται η Ανατολή με την Δύση, μελωδίες και ρυθμοί, η πρόοδος με την συντήρηση, η κίνηση με την νωχέλεια, η ευφυία με την μικρότητες των συνοίκων λαών, μα πάντα το τρένο προχωρά μπροστά. Η Σμύρνη είναι πολυεθνική γιορτή, για αυτό κρατάει τόσο λίγο… Η Σμύρνη είναι το απάνθισμα της αντοχής, του μόχθου, της δημιουργίας και της αναγέννησης.

Σμύρνη, Μούσα μου! Σε βρίσκω κάθε μέρα στις συναυλίες της ψυχής. Σε τραγουδώ κι αντλώ απαντοχή συνεχίζοντας την μελωδική χειροτεχνία, που μας έμαθαν οι αιώνες. «Σιάχνω» τραγούδια με της τύχης τα καπρίτσια, με τα τωρινά, παντοτινά, βάσανα και τους καημούς, στις παρέες, που γλεντώντας τα μεράκια τους κάνουν και τώρα αξιόλογο πολιτισμό…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου