ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βράβευση Βολιωτών από την Εστία Νέας Σμύρνης

βράβευση-βολιωτών-από-την-εστία-νέας-σ-861705

Διάκριση για συγγραφικά έργα με μικρασιατικό περιεχόμενο του Δημήτρη Κωνσταντάρα – Σταθαρά και του Χριστόφορου Σεμέργελη

Τη διάκριση δύο Βολιωτών περιλάμβανε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου διαγωνισμού βιβλίων μικρασιατικού περιεχομένου που έκανε η Εστία Νέας Σμύρνης.

Στον διαγωνισμό, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν και δύο Βολιώτες οι Χριστόφορος Σεμέργελης και Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς.

Ο Χριστόφορος Σεμέργελης διακρίθηκε στην κατηγορία «Λογοτεχνία» καθώς έλαβε το τρίτο Βραβείο για το βιβλίο του «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες: Ιστορικό μυθιστόρημα», Αθήνα 2020, έκδοση Κέδρος και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς στην κατηγορία «Μελέτες» έλαβε επίσης το τρίτο βραβείο για τα βιβλία του «Δήμος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας (1947-2010). Από τον προσφυγικό συνοικισμό στη σύγχρονη πόλη» και «Η Νέα Ιωνία του 1947. Η αφετηρία της σύγχρονης πόλης»-Νέα Ιωνία Μαγνησίας 2020 & 2021, έκδοση Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ».

Την επιτροπή κρίσεως των βιβλίων την αποτελούσαν οι Παναγιώτης Ιωαννίδης, δρ. Λογοτεχνίας και ποιητής, Τόνια Καφετζάκη, δρ. Ιστορίας, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Ανθή Τσαγκαράκη, φιλόλογος, τέως λυκειάρχης.

Η εκδήλωση βράβευσης απονομής των τίτλων στους συγγραφείς θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Πάνος Χαλδέζος» του Μεγάρου της Εστίας Νέας Σμύρνης στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου