LIFE STYLE

Θλίψη στην κηδεία του ηθοποιού Τρύφωνα Καρατζά. Οι συνάδελφοί του τον αποχαιρέτησαν [εικόνες]

θλίψη-στην-κηδεία-του-ηθοποιού-τρύφων-652315

Έναν υπέροχο άνθρωπο έναν καταξιωμένο ηθοποιό με 62 ολόκληρα χρόνια θητείας στο θέατρο αποχαιρέτησαν σήμερα συγγενείς, αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι. Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών έγινε σήμερα το πρωί η κηδεία του Τρύφωνα Καρατζά και η θλίψη στα πρόσωπα όλων όσων παραβρέθηκαν, ήταν εμφανής.

Aνάμεσα σε αυτούς ο ανιψίος του αλλά και συνάδελφοί του που τον αγάπησαν και έζησαν μαζί του μοναδικές στιγμές

Γιώργος Κυρίτσης Χρήστος Χατζηπαναγιώτης Βίκυ Σταυαροπούλου Αλέξανδρος Αντωνόπουλος Σπύρος Πούλης

Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος Γιώργος Γιαννόπουλος Γιώργος Καπουτζίδης Κώστας Πρέκας Πασχάλης Τσαρούχας Σπύρος Μπιμπίλας

Λίγα λόγια για τον Τρύφωνα Καρατζά

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1935 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, μετά τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Σε 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής, έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές, με τελευταία την Ονειροπαγίδα του ΑΝΤ1 το 2011. Αυτή την περίοδο συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» στο θέατρο Αλκμήνη.

Μάλιστα, πριν ενάμιση χρόνο είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το ισχίο του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει ένα διάστημα μακριά από το θέατρο. Όταν έγινε καλά επανήλθε στο θεατρικό σανίδι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο».

Πηγή: tlife.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου