ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για το νεκρό παιδί από έκρηξη λέβητα σε σχολείο

σέρρες-δύο-συλλήψεις-για-το-νεκρό-παιδ-890077

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Σέρρες μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από την έκρηξη λέβητα σε δημοτικό σχολείο.

Δυο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή μέσα στο 9ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σημειώνεται, πώς, ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κηδεία του 11χρονου στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου