ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: «Κοιμόμουν και άκουσα μπαμπά βοήθεια» λέει ο πατέρας του 5χρονου

φωτιά-σε-διαμέρισμα-στον-κολωνό-κοιμ-855602

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν» το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 5χρονου παιδιού περιέγραψε μιλώντας στο Star τις δραματικές στιγμές μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Ο ίδιος ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα των παιδιών είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου “μπαμπά βοήθεια, βοήθεια”. Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. “Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;” Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας των.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί μου» λέει η μητέρα του 5χρονου

«Μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί μου. Παρακαλάω το Θεό να τον ξαναπάρω στην αγκαλιά μου και να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης» τόνισε νωρίτερα στο protothema.gr η μητέρα του 5χρονου αγοριού.

«Ο αντρας μου είχε γυρίσει από τη δουλειά κουρασμένος και προφανώς τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ. Εγώ πήρα το μεγαλύτερο παιδί μας και πήγαμε να πάρουμε σουβλάκια για να φάμε. Τον πεντάχρονο γιο μου τον άφησα να κοιμάται στο κρεβατάκι του. Όταν γύρισα είδα να βγαίνουν καπνοί από το διαμέρισμα. Έδωσα μια κλωτσιά στην πόρτα για να μπω μέσα στο σπίτι για να σώσω τα παιδιά μου από τη φωτιά. Ο άντρας μου πρόλαβε να πάρει αγκαλιά το ένα παιδί και να βγει στο μπαλκόνι γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τους καπνούς. Οι άνθρωποι της πολυκατοικίας προσπαθούσαν κι αυτοί να μας βοηθήσουν και φώναζαν “να σώσουμε τα παιδιά”. Το τρίτο το παιδάκι μου το βρήκαν στο κρεβατάκι του οι πυροσβεστες, όπως το είχα αφήσει να κοιμάται. Πραγματικά δεν ξέρω πώς ξεκίνησε η φωτιά αλλά αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να σωθεί το παιδί μου», κατέληξε η μητέρα του παιδιού.

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου