ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός : «Τρώγαμε ξύλο αν δεν ακούγαμε, αλλά αν ήμασταν καλοί μας πήγαιναν κρουαζιέρα» – Nέα μαρτυρία

κιβωτός-τρώγαμε-ξύλο-αν-δεν-ακούγαμε-855812

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Αίσθηση προκαλούν τα όσα αναφέρει πρώην τρόφιμος ο οποίος έμενε σε δομή της οργάνωσης για δέκα χρόνια, καθώς κάνει λόγο για ξυλοδαρμούς, αλλά και για επιβραβεύσεις με κρουαζιέρες και ταξίδια για όσους ήταν υπάκουοι.

Ο πρώην φιλοξενούμενος πήγε στη δομή της Αλικαρνασσού στον Κολωνό σε ηλικία 8,5 ετών και έμεινε στην Κιβωτό έως τα 18 του.

«Είχα φόβο στο σκοτάδι κι εκεί υπήρχε μία αποθήκη χωρίς φώτα στην οποία με έβαζαν να κάθομαι μέχρι να ηρεμήσω επειδή έκανα φασαρία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν αυτό γινόταν ως τιμωρία, απάντησε: Ως “συνέπεια”. Δηλαδή, και αυτός χρησιμοποίησε αυτή την χαρακτηριστική λέξη που λένε όλοι οι πρώην φιλοξενούμενοι της Κιβωτού.

«Υπήρχαν περιστατικά ξυλοδαρμού. Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα επειδή δεν τους ακούγαμε. Αν άκουγες εκεί πέρα τι σου έλεγαν, είχες την ανάλογη επιβράβευση. Αν ήσουν εντάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε πήγαιναν κρουαζιέρα ή στο εξωτερικό», κατήγγειλε, ενώ επιβεβαίωσε ότι και στη δομή όπου διέμενε, υπήρχε δωμάτιο απομόνωσης. «Υπήρχε, εννοείται. Το πιο πολύ που έχω κάνει είναι 45 λεπτά. Ξέρω ότι και στον Βόλο έχει κλουβιά, αλλά δεν ξέρω αν τους έβαζαν μέσα», είπε.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι είπε για τον 19χρονο που έκανε την πρώτη καταγγελία

«Τον ήξερα τον 19χρονο. Λίγα γνώριζα, γιατί μας χώρισαν μετά, για ένα χρονικό διάστημα, όταν πήγε στον Βόλο. Δεν είχα καταλάβει κάτι για ασέλγεια, αλλά τώρα το τι έχει γίνει στον Βόλο που ήταν μόνος του, δεν το ξέρω. Όσο ήμασταν μαζί είχα αντιληφθεί μόνο περιστατικά ξυλοδαρμού και τέτοια», είπε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κιβωτός δεν του επιτρέπει να δει την 17χρονη αδελφή του, η οποία σήμερα φιλοξενείται σε δομή της οργάνωσης.

«Έτσι όπως έφυγα από την Κιβωτό είπαν στους δικούς μου είπαν ένα ψέμα ότι βάρεσα γυναίκα, οπότε δεν είχα φύγει ευχαριστημένος. Εκεί μέσα έχουν και την αδελφή μου τώρα. Μου έχουν απαγορεύσει να έχω επικοινωνία μαζί της. Επειδή ήμουν παιδί της Κιβωτού, με αυτό το ψέμα που είπαν, η εντολή του πατέρα ήταν να μην μιλάω με την αδελφή μου. Αυτό γίνεται εδώ και ένα χρόνο», ανέφερε.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου