ΕΛΛΑΔΑ

Αρχισε η υποβολή αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

αρχισε-η-υποβολή-αιτήσεων-για-το-στεγα-884577

Αρχισαν από χθες και διαρκούν έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 για το στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Ο υποψήφιος για το επίδομα θα πρέπει πρώτα να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή του θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου