ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Περιπετειώδης διάσωση τουρίστα που παρασύρθηκε από τα κύματα στην Πρέβελη

κρήτη-περιπετειώδης-διάσωση-τουρίστ-894627

Μια περιπετειώδης διάσωση έλαβε χώρα την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Πρέβελης στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ένας Γερμανός τουρίστας, ο οποίος βρισκόταν πάνω σε σανίδα θαλάσσης παρασύρθηκε από τα κύματα, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί τόσο πολύ που δεν ήταν πια καν ορατός από την παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr η σύζυγός του που ήταν στην ακτή κάλεσε σε βοήθεια τον ναυαγοσώστη της παραλίας, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε την συνδρομή των Αρχών.

Στην επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε έσπευσαν να συμμετάσχουν δυο ναυαγοσώστες με jetski από τον Πλακιά, πρόκειται για τα αδέρφια Νίκος και Μάριος Ριτζάκης, καθώς και ο ιδιοκτήτης πλωτού σκάφους Λευτέρης Μπαραδάκης.

Μάλιστα, από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης στην Αθήνα ζητήθηκε η συνδρομή και φορτηγού – πλοίου που έπλεε στα ανοιχτά.

Η προσπάθεια εντοπισμού του Γερμανού ήταν πολύ δύσκολη και για τους ίδιους τους διασώστες. Διήρκεσε περίπου δύο ώρες καθώς τα κύματα είχαν παρασύρει πλέον τον τουρίστα στα ανοιχτά.

Ο ίδιος, ευτυχώς, είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με την σύζυγό του.

Ευτυχώς, χάρη στην άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών και του ιδιοκτήτη του σκάφους ο Γερμανός εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου