ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιλίδης: Εξηγήσεις ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης – Κινδυνεύει με αποκλεισμό αν δεν αποδείξει τις καταγγελίες

πιλίδης-εξηγήσεις-ζητά-η-παγκόσμια-ομ-205301

Εξηγήσεις και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης θα κληθεί να δώσει ο Γιωρίκας Πiλίδης μετά την αποκάλυψή του ότι του έχει ζητηθεί να στήσει αγώνα του στην πάλη και μάλιστα σε τελικό Ευρωπαίκού.

Εκτός από την Ομοσπονδία Πάλης και την Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας, οι καταγγελίες περί απόπειρας χειραγώγησης προκάλεσαν και την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης.

«Ο κύριος Πιλίδης θα κληθεί κατεπειγόντως να δώσει εξηγήσεις στην Legal and Ethics Commission της UWW (σ.σ. ηθικής και δεοντολογίας) για τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι και κυρίως για το γεγονός ότι αποσιώπησε ένα τόσο σοβαρό γεγονός»,δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος

«Ο καθαρός αθλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας στην Ελευθέρα Πάλη, Γιώργος Πιλίδης, οφείλει άμεσες εξηγήσεις για την απόπειρα προσέγγισής του & χειραγώγησης ευρωπαϊκού τελικού, όπως ανέφερε χτες στο @SurvivorGreece. Ο καθαρός αθλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού με σχόλιο στον λογαριασμό του στο twitter, συνοδευόμενο από δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) Θοδωρή Χαμάκο

Μετά τον πανικό που έφερε η δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή, κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό αν δεν αποδείξει τις καταγγελίες για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα.

Υπενθυμίζεται οτι η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του παρουσιαστή του ριάλιτι Survivor Γιώργου Λιανού αν έχει στήσει αγώνα με τον ίδιο να λέει: «Γιώργο η λέξη στημένο παιχνίδι για εμένα είναι πολύ βαριά. Γιώργο ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση, δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό, το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο» ήταν τα ακριβή λόγια του Γιωρίκα Πιλίδη, παγκόσμιου πρωταθλητή στο άθλημα της πάλης.

Ο 21χρονος Γιωρίκας Πιλίδης θεωρείται από του πιο ταλαντούχους αγωνιστές της πάλης έχοντας κατακτήσει 7 Μετάλλια σε παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων. Επίσης έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πιο μεγάλη επιτυχία του είναι το χρυσό που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου