Η «Ελένη» στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-15, 14:05:41
Η «Ελένη» στον Βόλο

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη στον ρόλο της «Ελένης» να επανέρχεται στο θέατρο ερμηνεύοντας συγκλονιστικά το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή, σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου στις 21.15 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

 «Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της ΕΛΕΝΗΣ, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι Άνδρες διαχρονικά για να την κερδίσουν, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας, είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς, χωρίς όχι μόνο να το καταφέρνουν, αλλά να το συνδέουν με τον πόλεμο και την προδοσία.

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, με αυτογνωσία και διαλλαχτικότητα , για να μπορεί να βιώσει όλ’ αυτά που εκπροσωπεί η Ελένη», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Το έργο παρουσιάζεται σε διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, ένδυμα, εικαστικά αντικείμενα, μακέτες από τον Αριστείδη Πατσόγλου, μουσική από τον Λεό Ντελίμπ, με βοηθό σκηνοθέτη την Κατερίνα Βοσκοπούλου. Ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη.

Η «ΕΛΕΝΗ», πέφτει σαν μια σταγόνα της βροχής στην πνευματική έρημο που ζούμε. Ο συνταρακτικός ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ραψωδία της ματαιότητας, στα χέρια του Δήμου Αβδελιώδη γίνεται νόημα, συγκίνηση και αλήθεια. Και η Βερόνικα Αργέντζη οδηγείται πειθαρχημένα, και οδηγεί με τη σειρά της την Ελένη, στην απόλυτη ανύψωση, στην τροχιά μιας σπείρας κατοικημένης από λαμπερά σμήνη αστεριών.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου - Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Οι τιμές εισιτηρίων είναι: 10 ευρώ γενική είσοδος και προπώληση: 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στον Δίαυλο, ενώ τα τηλέφωνα για πληροφορίες είναι: 2421025363 και 2421033692.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=