«Στα βρόχια της οργής»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-15, 12:13:18
«Στα βρόχια της οργής»

Το νέο βιβλίο του Προμυριώτη φιλόλογου, συγγραφέα και μουσικοσυνθέτη Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη, με τίτλο «Στα βρόχια της οργής» παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου στις 19.30 στον χώρο του Μουσείου Βόλου, που βρίσκεται στα Παλιά, στην οδό Φερών 15, με την συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

 Η Εύλαλος Αργώ (Κοιν. Σ. Επ) παρουσιάζει μια ιδιότυπη βιογραφία του Προμυριώτη ποιητή, μουσικού και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Δημήτρη Θ. Κουτσοβαγγέλη, βασισμένη σε προσωπικές ηχογραφήσεις και αναμνήσεις του γιου του, σε ηχογραφημένες αφηγήσεις συγγενών και συγχωριανών του, δημόσια έγγραφα, φωτογραφίες και κυρίως στα δικά του γραπτά κείμενα, τα ποιήματα και τα τραγούδια του, τα οποία καταγράφονται με στίχο, ευρωπαϊκή και βυζαντινή σημειογραφία. Η έρευνα πεδίου που προηγήθηκε της συγγραφής αποκαλύπτει όμως και άλλες, ενδιαφέρουσες -από λαογραφική, μουσικολογική, ιστορική, πολιτική και κοινωνική άποψη- πλευρές, για τον τόπο και τους κατοίκους ενός μικρού χωριού που αποτελεί μικρογραφία των αγώνων και των παθών όλης της χώρας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ιστορική περίοδο, όπως αυτή της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου.

Tο βιβλίο θα παρουσιάσουν η φιλόλογος - αρχειονόμος Γ.Α.Κ. Αγγελική Νικολάου και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής. Στίχους και κείμενα θα διαβάσει ο συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλονται φωτογραφίες εποχής.

 Επίσης, δώδεκα από τα τραγούδια του Δημήτρη Κουτσοβαγγέλη -τα οποία υπάρχουν ενορχηστρωμένα και ηχογραφημένα σε ένθετο cd μέσα στο βιβλίο- θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ζωντανά από το παραδοσιακό μουσικό σύνολο της ΕΥΛΑΛΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, που το αποτελούν οι παρακάτω μουσικοί: Κωνσταντίνος Κολέτσιος -κλασσική κιθάρα-τραγούδι, Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης - μπουζούκι - μαντολίνο -τραγούδι, Κατερίνα Παπαϊωάννου - ακορντεόν - τραγούδι.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης –που περιλαμβάνει προβολή, αφήγηση, απαγγελία, ζωντανή μουσική- το βιβλίο θα διατίθεται από την Κοιν.Σ.Επ. στους ενδιαφερομένους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=