«Ενας καλός λόγος» στην Παλιά Ηλεκτρική

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-11, 17:45:27
«Ενας καλός λόγος» στην Παλιά Ηλεκτρική

Ετήσιο θεσμό φιλοδοξούν να αποτελέσουν οι «Θεατρικές αφίξεις», που ανοίγουν αυλαία σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 22 Μαΐου  στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας».  Η πρώτη παράσταση με τίτλο «Ενας καλός λόγος», σε σκηνοθεσία Ελίνας Μαντίδη και Αργύρη Πανταζάρα, θα παρουσιαστεί σήμερα  Παρασκευή 11 και  αύριο  Σάββατο 12 Μαΐου στις 21.15.

Συντελεστές είναι η καλλιτεχνική ομάδα momentum, με πρωταγωνιστή τον Αργύρη Πανταζάρα. Παραγωγή Momentum Accelerated Evolution.

Οι σκηνοθέτες της παράστασης σημειώνουν: «Ο «υπόγειος» ήρωας του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι δεν αγαπά κανέναν. Ο Βασλάβ Νιζίνσκυ προσπαθεί να «αισθανθεί» και να αγαπήσει τους πάντες. Ένας μηδενιστής κι ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος, που όμως συγκλίνουν. Τα ανθρώπινα «θέλω» δεν βασίζονται ούτε στη λογική ούτε σε κοινωνικά αποδεκτές και ηθικές αξίες. Με αφορμή τα δυο αυτά κείμενα και πολλά γεγονότα στην ιστορία που εξατμίζονται στον χρόνο, πλάθουμε ένα δικό μας ήρωα. Τον ντύνουμε, τον ετοιμάζουμε και τον οδηγούμε στη σφαγή. Ένας μονόλογος σε διάλογο με το κοινό. Κάθε σκέψη, συλλογισμός, συνομιλία είναι μια πολιτική τοποθέτηση. Μια φωνή που αναζητά τη θέση της στην κοινωνία. Η θεωρία του σπηλαίου ήθελε κάποτε τον φωτισμένο άνθρωπο να κατεβαίνει στα έγκατα της γης για να ρίξει φως στα σκοτάδια. Πλέον, οι σκοτεινοί άνθρωποι ζητούν τον δικό τους εκπρόσωπο. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε το κόσμο καλύτερο. Καλύτερο, δεν σημαίνει καλύτερο για όλους. Δεν είμαστε άνθρωποι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Για κάποιους θα σημαίνει πάντα χειρότερο».

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο εξωστρέφειας, επικοινωνίας και συνεργασίας, το οποίο αποτελεί σταθερό της στόχο, εγκαινιάζει, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Δήμου Βόλου και μετά από πρόταση του συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ, σκηνοθέτη και ηθοποιού Γρηγόρη Γαλάτη, τη φιλοξενία τεσσάρων θεατρικών παραστάσεων που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού.

Ολες οι παραστάσεις τίθενται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου - Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στον «Δίαυλο» Σκενδεράνη 11, τηλέφωνα 2421025363 και 2421033692 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και την ημέρα των παραστάσεων στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=