Σύγχρονος χορός

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-11, 15:06:53
Σύγχρονος χορός

Η Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «Ερως – Ηρως», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σκιάθου (Μπούρτζι).  

Ανεκπλήρωτος έρωτας. Ανθρώπινη αγάπη. Μπορούν να συνυπάρχουν; Στο διήγημα «Ερως-Ηρως», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δίνει απάντηση στο ερώτημα αυτό, επηρεασμένος από το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του. Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ δραματοποιεί με το δικό της τρόπο τα συναισθήματα και τα διλήμματα που σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του διηγήματος.

Με σύγχρονες χορογραφίες και πρωτότυπη μουσική που εμπνέεται από την παράδοση και εκφράζεται με σύγχρονο τρόπο, δραματοποιούνται σκέψεις για το που μπορεί να οδηγήσει η καταπίεση των συναισθημάτων από τον κοινωνικό περίγυρο. Η αφήγηση και οι στίχοι των τραγουδιών παρμένα απ’ ευθείας από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, σε συνδυασμό με live φωνητικά, εμπλουτίζουν την παράσταση, προσθέτοντας στο σύγχρονο στοιχείο των χορογραφιών τη δύναμη της παράδοσης.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε σκηνοθεσία - δραματουργία - Χορογραφία από την Φαίδρα Πισιμίση και συμμετέχουν οι χορευτές της ομάδας. Μουσική ionnix (Γιάννης Πισιμίσης), τραγούδι Αναστασία Χατζηπαύλου, σκηνογραφία Hillel Ansky, καλλιτεχνική επιμέλεια Σέβη Δημητριάδου, Δανιέλα Πισιμίση.

Χορεύουν: Daniel Carlos Medeiros Almeida, Φαίδρα Πισιμίση, Δανιέλα Πισιμίση, Χρήστος Ταγρίδης, Αυγουστίνος Φυτίλης.

H Φαίδρα Πισιμίση είναι χορεύτρια σύγχρονου χορού στην Όπερα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και χορογράφος-χορεύτρια σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία. Ο Daniel Carlos Medeiros Almeida (Βραζιλία) είναι χορευτής στο Κρατικό Θέατρο της Ερφούρτης και χορογράφος-χορευτής σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία. Η χορογράφος και χορεύτρια Δανιέλα Πισιμίση έχει χορογραφήσει τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις σύγχρονου χορού της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ «THE CAVE» και «ρει» και έχει λάβει μέρος σαν χορεύτρια και χορογράφος σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου. Οι χορευτές Χρήστος Ταγρίδης και Αυγουστίνος Φυτίλης έχουν πάρει μέρος σε παραστάσεις θεατρικές, χοροθεατρικές και σύγχρονου χορού. Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Πισιμίσης, ο οποίος δημιούργησε και τους στίχους μέσα από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, έχει μεγάλη εμπειρία στη σύνθεση μουσικής για παραστάσεις που δραματοποιούν λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα. Έχει συνθέσει μουσική για χορευτικές, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και για ντοκιμαντέρ.

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ έχει πολυετή πείρα σε παραστάσεις σύγχρονου χορού που εμπνέονται από τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ελεύθερη είσοδος για το κοινό. Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται τεχνικές και μέθοδοι από το workshop «Training in contemporary dance and dance-theatre», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).             

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=