Μουσική πανδαισία στο Χόρτο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-02, 16:52:50
Μουσική πανδαισία στο Χόρτο

Ογδόντα χορωδοί από την Ευρώπη και την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο τέλος της εβδομάδας στο Χόρτο, κάτω από τον ίσκιο των ελαιώνων, δίπλα στην ακροθαλασσιά.

Ενωμένοι από την αγάπη τους για τη μουσική και υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου διευθυντή χορωδιών Timothy Brown, θα διδαχτούν ένα από τα πιο όμορφα έργα της δυτικής μουσικής δημιουργίας, το Requiem του Johannes Brahms.

Έχοντας ως έναυσμα τον θάνατο της μητέρας του αλλά και ως φόρος τιμής στον προστάτη και ευεργέτη του Robert Schumann, ο Brahms συνέθεσε ένα ρέκβιεμ-προσφορά προς την ανθρωπότητα με τίτλο «Ein Deutches Requiem» - «Ένα γερμανικό ρέκβιεμ». Ο Βrahms αφαιρεί τον φόβο του θανάτου και τον Ιησού ως λυτρωτή. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το έργο του ως ένα παναθρώπινο δώρο, καθώς απευθύνεται στο πένθος αυτών που έμειναν πίσω και τιμούν τη μνήμη αυτών που έφυγαν. Φέροντας το μήνυμα πως η αγάπη ξεπερνά τον θάνατο, αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά και προσωπικά έργα του.

Με καταληκτική ημερομηνία το Σάββατο 5 Αυγούστου, όπου το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Ανοιχτό Θέατρο Χόρτου στις 9 το βράδυ, στην εκδοχή που έγραψε ο ίδιος ο Brahms για τέσσερα χέρια για πιάνο, 80 άνθρωποι, αρκετοί για πρώτη φορά, θα μυηθούν στο μεγαλείο της μουσικής μέσα σε ένα τοπίο φυσικής καλλονής. Στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής παιδείας και στις διδαχές του δασκάλου Γιώργου Χατζηνίκου, το Ίδρυμα Αγγελινης-Χατζηνίκου, σε πείσμα των καιρών προσφέρει μία σπάνια ευκαιρία σε συμμετέχοντες και ακροατές να μοιραστούν μία μοναδική εμπειρία.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=