Ανοιξιάτικη συναυλία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-03, 14:13:08
Ανοιξιάτικη συναυλία

Συναυλία του κιθαριστικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Βόλου διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου στις 8:30μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου. Η συναυλία αποτελεί μέρος των δράσεων του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο σχολείο με τίτλο «Γνωρίζω το Tango Argentino και το ευρωπαϊκό τάνγκο». Η μουσική του τάνγκο είναι από μόνη της ένα μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής του 20ου αιώνα  αλλά και της ελληνικής μουσικής, αφού το τάνγκο μεσουρανούσε στη διασκέδαση της αστικής αθηναϊκής ζωής ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει υπέροχες και διαχρονικές μελωδίες που έχουν γραφτεί πάνω στον ρυθμό αυτό  la cumparsita, il choclo, κ.ά. Σκοπός της γνωριμίας με τη μουσική αυτή είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν όχι μόνο τον πασίγνωστο ρυθμό αλλά και την ιστορία του και τον αντίστοιχο χορό.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του πολιτιστικού προγράμματος είναι: Ιλεάνα - Μαρία Μάρδα, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Μαγδαληνή Αλεξίου. Τη διδασκαλία των μουσικών κομματιών έχουν αναλάβει οι:  Ιλεάνα – Μαρία Μάρδα, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Νίκος Τσεργούλας. Η επεξεργασία και η διασκευή των μουσικών κομματιών ανήκει στην Ιλεάνα – Μαρία Μάρδα η οποία διευθύνει και την μαθητική ορχήστρα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στη συναυλία γνώρισαν όχι μόνο τη χώρα που γέννησε αυτή τη μουσική αλλά και όλες τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να καθιερωθεί. Ακολούθησαν νοερά την πορεία του από την Αργεντινή ως το Παρίσι και την Αθήνα. Ενημερώθηκαν για τη μουσική του εξέλιξη μέσα στα χρόνια όπως και για τη θέση της κιθάρας σε νεότερες συνθέσεις. Είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν για το έργο γνωστών Ελλήνων συνθετών όπως ο Αττίκ, ο Σουγιούλ και ο Πωλ Μενεστρέλ.

Επειδή όμως το τάνγκο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον χορό, η καθηγήτρια του σχολείου Μαγδαληνή Αλεξίου, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου  Puerto del tango, έδειξε τα βασικά βήματα στους μαθητές, οι οποίοι διδάχτηκαν την τεχνική και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω σε κάποια βασικά μοτίβα.

Ο Μάιος ξεκινά για το Μουσικό Σχολείο Βόλου στους ρυθμούς του τάνγκο, και για όσους θέλουν να συντονιστούν στο βήμα η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=