ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για την ελληνική γλώσσα

ημερίδα-για-την-ελληνική-γλώσσα-665419

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας

Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Διασπορά. Καλές πρακτικές και προβλήματα», διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 6μ.μ., στο αμφιθέατρο «Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και θα δοθεί βεβαίωση για την παρακολούθησή της. Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και του Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Υπεύθυνος κ. Ανδρουλάκης). Συνδιοργανωτές είναι το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Σχολικής Πρακτικής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Υπεύθυνος κ. Χανιωτάκης) , το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τα 16ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου