ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήματα απόρων για θέρμανση

αιτήματα-απόρων-για-θέρμανση-735257

Αιτήματα απόρων για θέρμανση

Δεκάδες προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει στερήσει από δεκάδες νοικοκυριά τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της θέρμανσης στη διάρκεια του χειμώνα. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζουν σιωπηλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να γίνονται γνωστά στον άμεσο περίγυρο.

Στο μεταξύ, πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν άποροι οικογενειάρχες της περιοχής μας, οι οποίοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της αγοράς πετρελαίου ή ξύλων για να θερμάνουν το σπιτικό τους στη διάρκεια του χειμώνα. Δεκάδες αιτήματα διατυπώνονται στους ιερείς των ναών της Μητροπολιτικής περιφέρειας και στο κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Πληθαίνουν τα αιτήματα για την εξασφάλιση θέρμανσης, εργασίας, αποπληρωμής των λογαριασμών του ηλεκτρικού, του νερού, του ενοικίου. Ανεργοι γονείς, ηλικιωμένοι με πενιχρά εισοδήματα, άνθρωποι που βρίσκονται σε απόλυτη ένδυα, ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν φαγητό ή μια σόμπα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο του χειμώνα.

Ανάλογα αιτήματα διατυπώνονται σε αρκετούς ναούς, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Κωνσταντίνου. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του ναού, π. Δημήτριος Κατσιφός, διατυπώνονται ορισμένα αιτήματα, τα οποία προέρχονται από αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Παρά το γεγονός δε, ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι εισφορές των πιστών, εντούτοις, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, στο βαθμό του δυνατού.

Ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου, που λειτούργησε κανονικά την περίοδο της σφοδρής χιονόπτωσης, προσφέρει διαρκή στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη βοηθείας. «Ο κόσμος πάντα έχει προβλήματα και στη διάρκεια των δύσκολων ημερών του χειμώνα, ακόμη περισσότερα» υπογραμμίζει ο π. Δημήτριος και προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα του ναού, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο».

Ανάλογα αιτήματα καταγράφονται παράλληλα και στην ενορία της Ευαγγελίστριας, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική περίοδο, λόγω του τσουχτερού κρύου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών. «Ερχονται αρκετοί που ζητούν βοήθεια» όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού, π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, για να προσθέσει ότι «άνεργοι γονείς με παιδιά, χαμηλοσυνταξιούχοι, υπερήλικες, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, άποροι που δεν έχουν ούτε ξύλα για να ζεσταθούν, ζητούν τη βοήθειά μας».

Ως προϊστάμενος του ναού καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι πάρα πολύ περιορισμένες» υπογραμμίζει ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος δεν παραλείπει να διατυπώσει ευχαριστίες σε «όλους τους ενορίτες για ό,τι προσφέρουν στην Εκκλησία, στο Σπίτι Γαλήνης και σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Τα χρήματα που δίνουν στο φιλόπτωχο, από το υστέρημα της αγάπης τους, είναι αυτά που μοιράζουμε στον κόσμο και είμαστε ευγνώμονες για την συνδρομή των πιστών» καταλήγει.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου