ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φόβος και τρόμος οι αγέλες αδέσποτων στο Βελεστίνο

φόβος-και-τρόμος-οι-αγέλες-αδέσποτων-σ-888677

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει τα αδέσποτα στο Βελεστίνο. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πλέον το πρόβλημα έχει οξυνθεί επικίνδυνα, ενώ οι αγέλες προκαλούν τον πανικό.

Προχθές, μία αγέλη αδέσποτων επιτέθηκε σε δημότισσά του Βελεστίνου. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τα τετράποδα την είχαν περικυκλώσει. Ευτυχώς διερχόμενος οδηγός σταμάτησε και κυριολεκτικά την έσωσε από τις άγριες διαθέσεις τους.

Σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αποστόλης Παπατόλιας έκανε γνωστό το συμβάν, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπατόλιας αναφέρει: «Τα αδέσποτα στο Βελεστίνο είναι ένα πρόβλημα για τους κατοίκους της κωμόπολης μας σοβαρότατο. Στο παρελθόν είχαμε επιθέσεις σκύλων ακόμη και σε ανήλικα παιδιά, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Η δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου δυστυχώς ποτέ δεν έσκυψε στο πρόβλημα για λυθεί, αλλά περιορίζεται σε επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις για δήθεν παρεμβάσεις.

Σήμερα, συνδημότισσα έξω από το αστυνομικό τμήμα Βελεστίνου ήρθε αντιμέτωπη με αγέλη επτά σκύλων και ευτυχώς διερχόμενος οδηγός την πήρε με το αυτοκίνητο του.

Σε κεντρικούς δρόμους διερχόμενοι οδηγοί ή πεζοί, ηλικιωμένοι και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα.

Η λύση φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση η θανάτωση των σκύλων με φόλες όπως είχε γίνει στο παρελθόν. Και τότε η δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε την στοιχειώδη έρευνα για τις αποτρόπαιες πράξεις.

Χρειάζεται επειγόντως η ουσιαστική παρέμβαση με την συνδρομή των αρμόδιων ιατρών και εθελοντών, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί την τοπική μας κοινωνία πριν είναι αργά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου