ΤΟΠΙΚΑ

Ο γιατρός -«άγγελος» της Ντόρας Μπακογιάννη

ο-γιατρός-άγγελος-της-ντόρας-μπακογ-137642

Μικρή περιπέτεια υγείας αντιμετώπισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Βόλο την περασμένη Παρασκευή.

Η κ. Μπακογιάννη, προσκεκλημένη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ., μετά τις πρώτες επαφές της στον Βόλο, ανέμενε σε δωμάτιο του Volos Palace την αναχώρησή της για την κεντρική εκδήλωση στο «Μέγαρο», όπου ήταν βασική ομιλήτρια.

Ένα σοβαρό, όμως, πρόβλημα στο δεξί μάτι, λίγο πριν εμφανιστεί στο πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης, την ταλαιπώρησε αρκετά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, βρήκε στον Βόλο τον γιατρό – άγγελό της. Πρόκειται για τον γνωστό οφθαλμίατρο Αριστείδη Στίγκα, ο οποίος τέθηκε σε ετοιμότητα αμέσως μόλις ενημερώθηκε σχετικά με το συμβάν και υποδέχθηκε στο ιατρείο του, στην οδό Σπυρίδη, την πρώην υπουργό.

Ο έμπειρος οφθαλμίατρος, ο οποίος ύστερα από πολλές δεκαετίες προσφοράς μπορεί να διαγνώσει τα αίτια δια… γυμνού οφθαλμού, αντιμετώπισε μέσα σε δέκα λεπτά το οφθαλμολογικό πρόβλημα της κ. Μπακογιάννη. Όχι, μόνο την απάλλαξε -με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή- από την έντονη ενόχληση και τον πόνο, αλλά και από κάθε ίχνος που θα μπορούσε να μαρτυρήσει το πρόβλημα. Ετσι, κανείς στη συνέχεια δεν αντιλήφθηκε τι είχε προηγηθεί.

Η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τον κ. Στίγκα και δήλωσε κατάπληκτη από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που δέχθηκε από τον Βολιώτη οφθαλμίατρο. Εφυγε με απόλυτη ικανοποίηση από το ιατρείο του, διαπιστώνοντας ότι είχε επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Σε κοντινά της πρόσωπα μετέφερε τον ενθουσιασμό της την αμεσότητα με την οποία λειτούργησε ο γιατρός, συμβάλλοντας καθοριστικά ώστε να απαλλαγεί από το πρόβλημα που την απασχόλησε λίγο πριν από μία μεγάλη ομιλία.

Ο Βόλος έχει καμαρώσει πολλές φορές στο παρελθόν για τους επιστήμονές του και δη τους γιατρούς του. Και η πρόσφατη, με πρωταγωνιστή τον Αρ. Στίγκα που είναι πάντα μάχιμος και σε ετοιμότητα λίγων λεπτών, είναι ακόμη μία…

Β. ΣΑΜ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου