ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησε η επένδυση Σαρατόγκα

ξεκίνησε-η-επένδυση-σαρατόγκα-306743

Το πρώτο βήμα για την έναρξη της επένδυσης – «μαμούθ» στην περιοχή της Αμαλιάπολης, έγινε χθες από τον Όμιλο Σαρατόγκα. Χθες εγκαταστάθηκαν τα πρώτα συνεργεία, που προχωρούν σε σκαπτικές εργασίες για τις ανάγκες στησίματος του εργοταξίου, ενώ άμεσα πρόκειται να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού, τεχνικού και διοικητικού, που θα ενισχύονται με την πρόοδο των εργασιών στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης, που αναμένεται να καταστήσει την ευρύτερη περιοχή κόμβο εμπορικών θαλάσσιων μεταφορών και να δώσει ισχυρό χτύπημα στην ανεργία με την απασχόληση μόλις ολοκληρωθεί, συνολικά 500 ατόμων.

Ο Όμιλος Σαρατόγκα παλεύει από το 2009 για την υλοποίηση της επένδυσης προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ στην περιοχή Στόμιο.

Η επένδυση περιλαμβάνει δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και υποδομές μέσω των οποίων λατομεία μαρμάρου της περιοχής του Αλμυρού και ευρύτερα της Μαγνησίας, θα μπορούν να εξάγουν απευθείας τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Γύρω από τις λιμενικές εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία εργοστασίου κοπής μαρμάρου και ταυτόχρονα μια μονάδα παραγωγής μπετόν.

Ο όμιλος έχει ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για την προώθηση των λατομικών προϊόντων σε Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και στις αραβικές χώρες.

Θα κατασκευαστούν επίσης και κτιριακές υποδομές, προκειμένου να λειτουργήσουν γραφεία και βιομηχανικές αποθήκες.

Το πλέγμα των επενδύσεων θα συμπληρώσει μονάδα εμφιάλωσης ελαιολάδου με τρεις γραμμές παραγωγής (μία για βιολογικό και μία για συμβατικό λάδι, καθώς και μιας ακόμη για πάστα ελιάς). Και για τα αγροτικά προϊόντα υπάρχουν υπογεγραμμένες συμφωνίες με εταιρείες για τη διάθεσή τους στις αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και στις αραβικές χώρες.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η περιοχή αναμένεται να μεταμορφωθεί σε κόμβο θαλάσσιων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης και η έναρξη των θαλάσσιων μεταφορών είναι μόνο το πρώτο σκέλος του μεγάλου εγχειρήματος, που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην περιοχή και να δώσει προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία. Σε δεύτερη φάση θα μελετηθεί η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου και τουριστικού χωριού πολυτελών κατοικιών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου