ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημοπρατείται το Νηπιαγωγείο Σούρπης

δημοπρατείται-το-νηπιαγωγείο-σούρπη-318555

Θέμα χρόνου είναι πλέον η επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης. Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τη μελέτη του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης. Για την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός.

Η δημοτική αρχή προχωρεί άμεσα στην υλοποίηση του έργου. Το κονδύλι για την επέκταση, όπως είναι γνωστό, εγκρίθηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, με τη δημοτική αρχή Αλμυρού να ενημερώνεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την χορήγηση 450.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δυστυχώς, η οικονομική ενίσχυση του δήμου δεν κατέστη δυνατό να γίνει νωρίτερα, με αποτέλεσμα η καινούργια σχολική χρονιά που ξεκινάει αύριο να βρίσκει τους μαθητές στις ίδιες ασφυκτικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού πάντως, είναι αποφασισμένη να εκτελέσει το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή.

Την περασμένη εκπαιδευτική χρονιά περισσότερα από 40 προνήπια και νήπια έκαναν μάθημα στη μία και μοναδική αίθουσα που υπάρχει στο Νηπιαγωγείο, καθώς δεν υπήρχε η πολυτέλεια χωρισμού τμημάτων.

Εργασίες στα σχολεία

Σε καλές συνθήκες διδασκαλίας βρίσκει του μαθητές η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Αλμυρού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου εκτελούσαν εργασίες συντήρησης – επισκευής στα σχολικά κτίρια, σύμφωνα με τις προτεραιότητες για τα έργα που είχαν επείγον χαρακτήρα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Εργων Ιωάννης Εκίζογλου ενημέρωσε ότι επισκευάστηκαν οι τουαλέτες στο Β’ Γυμνάσιο Αλμυρού και στο Γ’ Δημοτικό Αλμυρού. Στο Γ’ Δημοτικό Αλμυρού έγινε επιπλέον και αλλαγή κουφωμάτων, ενώ τοποθετήθηκε ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο Α’ Δημοτικό Σχολείο έγιναν εργασίες στη μόνωση του κτιρίου και επισκευή της οροφής.

Τα συνεργεία ελαιοχρωμάτισαν το ΕΠΑΛ Αλμυρού, το Ειδικό Σχολείο, το Β’ Γυμνάσιο – Λύκειο Αλμυρού, τα 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού, τα 1ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αλμυρού, ενώ εργασίες συντήρησης εκτελούνται και στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά.

Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται παράλληλα στο Δημοτικό – Γυμνάσιο Ανάβρας, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στη μόνωση του κτιρίου παρά την παρέμβαση που είχε γίνει πρόσφατα.

Στα σχολεία σε Σούρπη και Πτελεό έγιναν επίσης παρεμβάσεις, μικρής ωστόσο έκτασης, μερεμέτια σε τουαλέτες και ελαιοχρωματισμοί αιθουσών, καθώς δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν σε άλλα δύο σχολεία. Ο κ. Εκίζογλου λέει ότι στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου συμπεριλαμβάνεται καινούργιο κονδύλι για επισκευές – συντηρήσεις. «Κλιμάκιο της Υπηρεσίας θα επισκεφτεί σχολεία του Πτελεού και της Σούρπης και θα εξετάσει τις ανάγκες που επείγουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου